Tips til shoppeglade studenter

For litt siden fikk jeg spørsmål om hvordan jeg klarer å bo i fantastiske London uten å bruke hele budsjettet mitt på shopping. Shoppingen i denne byen er jo amazing, det er det ingen tvil om, og fristelsene er uendelige. Som student har man åpenbart et budsjett å holde seg til, men hvordan klare det i en så bra shoppingby som London? Her kommer mine tips til hvordan å unngå fristelsene i storbyen, og også hvordan å holde seg til budsjettet!

01. Sett opp budsjett hver måned.
Skriv gjerne opp hvilken sum du skal bruke på hva, så ser du fort hvor mye penger du har igjen til overs til shopping. Det er ikke lov til å "låne" penger fra neste måned, dette er jeg veldig streng på selv! Det er viktig å være disiplinert, slik at du ikke faller for fristelsen.

02. Ikke ha mer penger på konto enn hva budsjettet tillater.
Hver måned overfører jeg penger til brukskontoen min, og da setter jeg over den summen penger jeg har å bruke denne måneden. Ikke mer, ikke mindre. Dette kan du også gjøre èn gang i uken dersom det er vanskelig å holde styr på penger for en hel måned frem i tid. Det gjelder å være strukturert og holde styr på pengene sine. Ta gjerne ut kontanter også, dersom det hjelper deg til å se hvor mye du kan bruke på feks mat. Har du denne summen i kontanter er det lett å se når det er tomt eller når det nærmer seg tomt!

03. Trenger jeg denne..?
Du må ikke kjøpe noe bare fordi du har lyst på det, prøv heller å tenke på hva du trenger. Du må ikke nødvendigvis slutte helt å shoppe, men prøv å begrense deg til ting du trenger og / eller ting du har ønsket deg lenge. Det er fint å spare til noe også!

04. Sett deg opp en ønskeliste.
For å følge opp forrige punkt litt; sett opp en ønskeliste over ting du trenger eller ønsker deg veldig før du skal ut på shopping. Da unngår du spontankjøp og sparer også litt penger i samme slengen.

05. PRIMARK!
Denne geniale butikken må bare få et eget punkt. Som shoppeglad jente i London må jeg innrømme at jeg av og til får abstinenser etter å kjøpe meg noe nytt, om så bare en t-skjorte eller et smykke. Og da går jeg som oftest på Primark, slik at jeg ikke blir helt blakket og kan handle med litt bedre samvittighet enn om jeg hadde tatt meg en tur på Selfridges (for å sette det litt på spissen). Primark har det meste de andre kjedebutikkene har også, og om du gidder å lete litt kan du finne mange fine kupp innimellom rotet.

06. Hold deg unna butikker.
Dette må være mitt beste tips! Hold deg opptatt på andre måter enn å shoppe, for hvis du ikke går i butikkene kan du jo ikke shoppe. Mens jeg hadde shoppestopp i fjor holdt jeg meg konsekvent unna Oxford Street, Brent Cross og andre områder med klesbutikker, og også nettbutikker. Da visste jeg for det første ikke hva som befant seg i butikkene, så jeg så ingen fristelser. For det andre mister du litt interessen (overraskende nok) når du går så lenge uten å shoppe. Finn på andre ting enn å titte i butikker!

07. Byttelån klær med venninner.
Er du lei av alle klærne dine og vil ha på deg en ny kjole på byen en kveld? Gå i klesskapet til venninnen din i stede for å dra på shopping! Thea og jeg er ca samme størrelse og passer perfekt inn i klærne til hverandre. Vi pleier faktisk å byttelåne kjoler omtrent hver gang vi er ute på byen, vi. Det er jo helt genialt, og da trenger vi heller ikke å kjøpe samme kjoler. Jeg har den ene, mens Thea har den andre!

08. Ha shoppestopp.
Funker ingen av tipsene over? Vel, da er mitt siste forslag at du har shoppestopp. Få gjerne med deg en venninne og sett deg en dato du kan begynne å shoppe på igjen. Èn måned, eller kanskje til og med to måneder? En super motivasjon kan være å unne deg noe fint du har hatt lyst på en stund dersom du klarer det! Jeg fikk "belønning" av mamma etter at jeg hadde klart shoppestoppen min, i og med at hun utfordret meg til å fortsette med den da jeg egentlig var ferdig. For en motivasjon, er alt jeg har å si!

Håper innlegget falt i smak! Dette er hvert fall mine beste tips og råd, basert på egne erfaringer.
Hva er dine beste tips til å holde budsjettet og ikke minst for å la være å shoppe bort hele budsjettet?

Liker

Kommentarer