The Fault In Our Stars

The Fault In Our Stars (Faen Ta Skjebnen på norsk) er skrevet av John Green og handler om 16 år gamle Hazel Grace som har kreft hun aldri kommer til å bli frisk av. Hun blir behandlet for kreften, noe hun har blitt i tre år, og en dag blir hun tvunget av foreldrene sine til å gå på en støttegruppe for kreftsyke ungdom. Her møter hun Augustus Waters, drømmegutten som også har vært kreftsyk. Resten er et eventyr for seg selv..

Boken har blitt omtalt som "nesten genial" og fått kjempefine kritikker fra de fleste. Dette er en bok om liv og død, virkeligheten til ungdommer som er dødelig syke, noe vi kanskje ikke klarer helt å sette oss inn i, vi som er friske. Man får et fint innblikk i hvordan det er å leve med sykdom, og vi får en god dose kjærlighet og dramatikk ved siden av.

Jeg har lest mange bøker og sett mange filmer i samme sjanger og tenkte fort at dette bare var "another book about cancer", men så feil kan man ta. Jeg elsket denne boken! Den virker så ekte og ærlig, og historien er kjempefin. Dessuten får den en noe overraskende slutt, hvert fall i forhold til andre lignende bøker jeg har lest. En lettlest og fin bok som er perfekt å lese på solsengen i sommer! Husk å lese den på engelsk. Boken har også blitt til film, men den har jeg til gode å se enda.

Nå leser jeg en annen bok av samme forfatter, Looking For Alaska heter den, så det kommer flere bokanmeldelser i løpet av sommeren! Håper dere liker det.

Har du lest The Fault In Our Stars? Hva syns du om den?

  • Annet

Liker

Kommentarer