Tapas

mine tapasfavoritter: brie, kjeks, druer, søtpotetfries med ost, foccacia og alioli, kylling marinert i pommes frits krydder, tomat og mozzarellasalat, spekeskinke og diverse salami / pølser.

slik gjør du foccacia: sikt 1 kg hvetemel og en pakke tørrgjør. bland inn 1-2 ss sukker, 1-2 ss salt og 2 ss honning, og deretter over ca 9 dl lunkent vann. la den heve i en time under plastfole og et kjøkkenhåndkle før du kler en langpanne med bakepapir og heller over deigen. la den hvile i 15 minutter før du har over toppingen; en god olivenolje, maldonsalt og timian brukte jeg. stekes i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

slik gjør du alioli: bland 1 pakke romtemperert meierismør med 1 ss creme fraiche, ca 1-2 ss majones, 1 hvitløksfedd og litt fersk persille. smak deg gjerne frem med mer majones!

slik gjør du søtpotetfries: skrell søtpoteter og del de opp i strimler. dypp de i eggehvitte for å få de sprø og strø over cheddar eller parmesan. stekes i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

At jeg elsker tapas er ingen hemmelighet. Det er jo så utrolig mye godt man kan lage! Selvfølgelig får man seg noen favoritter, og disse ble laget da Silje og jeg skulle kose oss på lørdagen som var, så nå tenkte jeg å dele mine tapasfavoritter med dere. Tapas trenger ikke nødvendigvis å være så vanskelig å lage heller, selv om det tar litt tid når man skal planlegge og lage så mange forskjellige retter. Uansett, dette var tapas for to og jeg må bare legge ved at det var altfor mye mat selv om vi satt ved bordet i hvert fall to timer.

Er dere flere til bords kan dere selvfølgelig utvide litt; ha flere typer ost og flere typer spekemat, for eksempel. Andre gode tapasretter er kjøttboller, diverse fruktspyd, melon sammen med spekeskinken, kyllingspyd marinert med tandori, kyllingvinger, kjøtt av noe slag, potetsalat, pastasalat, gresk salat eller en vanlig grønn salat. Mulighetene er så mange, og det er det som er gøy! Her er det jo egentlig bare fantasien som setter grenser :-) I går tok jeg meg en liten pause for jeg var så sliten etter mandagen. Det var kjempegøy på Tonteria og maten var god som alltid, selv om vi ikke fikk så mye denne gangen. Jaja, vi fikk verdens beste drink, "slush", som smakte litt som strawberry daquiri. YUM! Musikken var også supergøy der på mandag, så vi var der helt til de skrudde på lyset og måtte be oss om å gå, haha. Det resulterte i en veldig redusert Chrisina på tirsdag, så etter jeg hadde vært på universitetet dro jeg hjem og sov stort sett hele dagen. Nå er jeg derimot opplagt og er klar for en liten shoppingrunde enten på Brent Cross eller på Oxford Street! Får høre med de andre hva de er up for først. Hva er dine tapasfavoritter?
  • Annet

Liker

Kommentarer