Svar på spørsmålsrunden pt. 2

Jeg skal til London i begynelsen av desember! Er det noe spesielt du anbefaler? Har sett de meste turisttingene da, siden har vært der tre ganger før! Men feks. shopping, spisesteder, koselige julesteder osv?

Jeg anbefaler deg å gå litt bort fra Oxford Street, gå i sidegatene for å finne butikker som ikke er like folksomme, og ikke minst å gå på Victorias Secret. Uansett om du ikke planlegger å kjøpe noe er butikken verdt et besøk, for den er amazing :-D

Av spisesteder kan jeg anbefale Jamie Oliver sine restauranter, det ligger en i Covent Garden. Akkurat denne har jeg ikke vært på, men jeg har vært på restauranten hans i Oxford, og det er utrolig god mat! Jeg har egentlig ikke spist på så mange spennende restauranter her ennå, vi havner alltid på Fridays når vi skal ut, hehe.. Ta også en tur til Camden og Notting Hill, gå på marked og spis billig og god mat fra bodene som er der. Utrolig godt!

Når det kommer til julesteder har jeg ikke så mye å komme med, for jeg har ikke vært i London i desember før (gleder meg som en unge til å oppleve det nå), men det skal være Winter Wonderland i Hyde Park som er verdt å få med seg. Og selvfølgelig pyntes hele byen opp, og det syns jeg er fint å gå og se på :-D

Du burde også ta en riverboat oppover River Thames, det er sikkert ekstra fint med all julepynten som henger over hele byen. Og det er nok definitivt finest på kvelden.

Hvor i London bor du?

Jeg bor i Hendon, som er i Nord-Vest London.

Hvordan fant du leiligheten?

Jeg brukte nettsiden rightmove.co.uk, sendte mail på leiligheter som lå ute og ringte til det aktuelle byrået.

Hvor mye må du betale i husleie?

Husleien vår er på 1400 pund i måneden, så kommer strøm, vann, tv og internett i tillegg.

Hvordan syns du studie miljøet i London er?

For å være helt ærlig, syns jeg ikke at jeg har kommet nok inn i det til å kunne mene noe. Jeg syns liksom ikke noe spesielt, hehe. Men alle menneskene her er kjempehyggelige, og det er veldig lett å få nye venner! London er jo full av studenter.

Og hvordan er det å være norsk? Er det noe fordeler?

Det er bra å være norsk her, men det er fryktelig mange nordmenn. Bare på trinnet vårt er det minst 50 nordmenn, og jeg hører egentlig norsk hvor enn jeg går, så om du syns det er en fordel eller en ulempe kommer vel an på hvem du spør. For meg er det helt greit med nordmenn, men jeg var faktisk ikke forberedt på at det skulle være så mange. Ellers er jo vi nordmenn generelt veldig flinke i engelsk, så selv om vi tror at vi er dårlige, er vi mye flinkere enn vi tror. Engelskmenn skryter ofte av engelsken vår, og sammenlignet med asiatere (som det er veldig mange av på Middlesex) er vi virkelig flytende i engelsk, hehe.

Hvordan opplever du kollektiv transport som student i en storby?

Kollektivtransporten her er helt fantastisk! Det går busser og tube hele tiden, det lengste jeg har måttet vente på bussen tror jeg er 7 minutter, haha. Om kvelden er det litt så som så, og tuben slutter vel å gå i halv 1 ? 1 tiden, men da går det nattbuss hele tiden. For oss er det kjempelett å komme oss overalt, enten det er til Oxford Street, Piccadilly, Camden.. Ja, hvor som helst egentlig. Så fort man får satt seg inn i tubesystemet og bussystemet, skjønner man hvor bra det faktisk er. Vi sjekker heller aldri busstider eller tubetider, vi bare går til stoppet vårt og venter til neste buss kommer. Som sagt venter vi aldri lenge, og som regel kommer det en buss / tube omtrent akkurat samtidig med oss J Helt annerledes enn hva jeg er vant til hjemmefra, haha!

Hei! Hvordan trives du så langt? Både med skolen/klassen og sånn generelt med livet i London?

Så koselig spørsmål! Jeg trives veldig godt. På skolen syns jeg det er kjempebra, det føltes veldig godt å komme i gang og begynne for fullt. Nå har jeg ikke èn bestemt klasse, da vi er 200 stk i den ene lecturen, litt over 100 i den andre og i seminar, lab og workshop er vi mellom 10 og 30 stk tenker jeg. Men jeg syns det er helt greit, til syvende og sist trives jeg kjempegodt og har fått noen veldig gode venner allerede!

Livet generelt er også veldig bra, men jeg må innrømme at mot slutten før skolen startet, begynte jeg å kjede meg veldig og bli veldig rastløs, haha. Etter å ha sett alle turiststedene, shoppet fra meg og egentlig gjort det jeg ville gjøre, var jeg veldig klar for å kjenne litt på studentlivet også. Og det føles veldig bra foreløpig, jeg har det helt supert!

Hvor mye får man i lån/stipend av lånekassen?

Det kommer an på hvor mye studiet koster, fordi de forskjellige skolene har forskjellige priser, og de forskjellige studiene har forskjellige priser. Psykologi på Middlesex koster 10 400 pund, og jeg fikk da ca 96 000 kr i halvåret. Først i august / september (spørs når du søker til Lånekassen), og så får man andre utbetaling i januar.

Vet du hva karaktersnittet var for å komme inn på studiet?

Det husker jeg ikke helt, men jeg hadde 4,2 i snitt og fikk unconditional offer med en gang. Jeg mener å huske at det var et krav om å ha 4 i snitt for å komme inn på studiet, men det betyr ikke at snittet ikke kan være høyere. Det betyr bare at du (mest sannsynlig) ikke kommer inn dersom du har under 4.

Jeg holder på med prosessen og søke på universiteter i London til neste år. Hvordan var det og finne leilighet der nede? Anbefaler du å bo på halls, eller egen leilighet?

Hei! Så gøy at du også vil begynne her, masse lykke til med søknadsprosessen :-D

Jeg syns det var veldig greit å finne leilighet her, men en ting jeg lærte er at man definitivt burde ringe på en leilighet, ikke sende mail. Jeg sendte mail på flere ti-talls leiligheter og fikk svar på to ? tre av de, før jeg skjønte at å ringe muligens var det beste alternativet for å få napp. Og det fikk jeg!

Jeg anbefaler egen leilighet, fordi jeg vet at halls ikke hadde vært noe for meg. Men for andre derimot, syns de at halls er helt supert! Jeg tror det gjelder å vite hva du kommer til, og så gå litt inn i deg selv og stille spørsmålet om du egentlig har lyst til å bo sånn. På halls har du et lite rom for deg selv, eget bad hvis du er heldig (ja, det kan hende du må dele med flere) og et kjøkken du deler med 6 andre. Jeg vet med meg selv at jeg aldri hadde trivdes på halls, og det var aldri et alternativ da jeg bestemte meg for å flytte hit. Men smak og behag!

Hvordan er det og bo, leve og studere i London?

Jeg syns det er veldig bra hittil, jeg har det helt fantastisk sosialt sett, men selvfølgelig litt krevende med språket på skolen. Det er uvant at alt går på et annet språk, men heldigvis har vi nordmenn hatt god engelskundervisning på skolen i mange år, så vi stiller faktisk sterkere enn vi tror. Jeg gruer meg veldig til første essay skal leveres inn da, for jeg føler meg ganske usikker på akademisk engelsk foreløpig.. For øyeblikket sitter jeg og skriver på min første oppgave, og jeg føler egentlig at språket mitt er helt elendig, men forhåpentligvis er det bare noe jeg føler.

Å leve i London er, tro det eller ei, ikke så veldig spesielt som mange kanskje skulle tro. Vi gjør akkurat det samme som alle andre studenter; går på skolen, slapper av hjemme, prøver å shoppe minst mulig (haha), koser oss masse og drar ut i helgene. Forskjellen er vel bare at vi bor i denne fantastisk fine byen :-D

Liker

Kommentarer