Svar - del 3

Det jeg lurer på er hvordan engelskkunnskapene dine var før du startet å studere i London? Var det vanskelig å omstille seg? Hvordan er/var det om det er ord el.l. du ikke forstår? Jeg tenker veldig mye på det. Føler jeg kan engelsk rimelig greit, men jeg er litt redd for å snakke høyt også er jeg redd for at jeg vil dumme meg ut, ikke bli forstått osv.

Jeg har alltid vært relativt flink i engelsk, og gikk ut med 5 i alle engelskfagene på vgs. Jeg syns det gikk veldig fort å omstille seg, mye fortere enn jeg hadde sett for meg :-D Det gjelder å ikke henge seg opp i enkeltord, for hvis du fokuserer på å forstå hvert eneste ord bruker du unødvendig tid og energi på det. Jeg har hvert fall erfart at man skjønner sammenhengen uten å forstå hvert eneste ord. Når man studerer noe på et annet språk, kan man ikke henge seg opp i å ikke forstå ett enkelt ord. Og jeg kan garantere deg at du ikke kommer til å dumme deg ut ;-) Nordmenn er så flinke i englesk og det får vi mye skryt for her! Det er mange andre studenter, for eksempel asiatere, her som så vidt klarer å gjøre seg forstått på engelsk. Så selv om språket er skremmende, burde du ikke være så redd for det!

Har du noen erfaring med psykologi fra videregående ? hadde du det som valgfag?

Nei, absolutt ingen erfaring med psykologi. Det var ikke et valgfag på Akademiet, som jeg gikk på.

Og kom du fort inn i det engelske språket, sånn akademisk sett?

Ja, relativt fort :-D

Tror du det er dyrere å studere i Norge en i England?

Det kommer litt an på hva du mener med "å studere". Å gå på universitet her koster jo ca 100 000 kr i året (avhengig av hvilket studie og universitet du går på), mens i Norge er det gratis. Men til gjengeld er det utrolig mye billigere å leve her i England. Mat, drikke, gå ut på byen, spise ute, shopping og egentlig alt er billigere enn i Norge. Så norske studenter kan leve ganske bra i England!

Bor du med andre mennesker?

Jeg bor med Stine, og skal flytte inn med Stine, Thea og Henriette om en uke :-D

Beskriv en typisk london dag for deg?

Haha, denne må jeg le litt av. Vi har nemlig skole halve uken og fri halve uken. Så dagene er så veldig forskjellige her! På dager jeg har uni sover jeg så lenge som mulig, går på uni, og når jeg kommer hjem ser jeg som regel på serier og spiser middag.
På en fridag gjør vi så mye forskjellig! Enten skolearbeid om vi må, ellers drar vi ut på Londoneventyr. Shopping, sightseeing eller noe annet gøy. Dra ut å spise, dra på byen, vi gjør egentlig det som faller oss inn akkurat der og da! Lever virkelig livet :-D

Anbefaler du andre å studeri på skolen din?

Jeg vil ikke tørre å uttale meg om skolen, men studiet mitt på Middlesex kan jeg absolutt anbefale! Jeg er veldig fornøyd og syns alt i alt at studiet er veldig bra lagt opp. Selvfølgelig er det alltids noe småtteri her og der, men det er det vel på alle studier og skoler vil jeg tro?

Vil du bli spykolog i Norge?

Ja, det er drømmen og målet :-)

Hvor lenge var studie ditt?

BSc i psykologi er 3 år, men mellom andre og tredje året skal jeg ha ett år med work placement, så derfor vil det ta meg 4 år å ta bachelorgraden. Etter det skal jeg ta en doctorate i klinisk psykologi, som er 3 år.

Måtte du ha en viss mengde engelsk på skolen for å bli akseptert på skolen din?

Du må ha generell studiekompetanse med 4 eller over i engelsk. Dersom du har dårligere kan du ta en engelsktest for å bevise at du er flink nok :-)

Valgte du å studere i London spontant eller er det noe du alltid har vist du ville?

Det var ikke akkurat spontant, men det er eller ikke noe jeg alltid har visst at jeg ville. Jeg ville lenge bli advokat eller dommer, men da jeg skjønte hvor høyt snittet var på jus, skjønte jeg at med ME'en kom jeg aldri til å klare å få så gode karakterer. Så da var det bare å se etter andre alternativer! Det har alltid vært jus eller psykologi for meg, og siden man ikke kan studere jus i utlandet, ble det psykologi. Storbritannia var egentlig det eneste jeg ønsket. I utgangspunktet var Edinburgh drømmen, men det viste seg at universitetet jeg hadde kommet inn på der ikke kunne tilby meg det jeg ønsket. Da Middlesex var det eneste universitetet jeg hadde søkt på som kunne tilby meg dette, var valget enkelt! Og jeg har ikke angret en eneste dag på at det ble London :-D Jeg har blitt så glad i byen, og må helt ærlig innrømme at jeg er glad jeg ikke flyttet til Edinburgh, selv om det er en fantastisk by.

Da håper jeg alle har fått svar på det de lurer på om London i denne omgangen :-D Hvis ikke, er det bare å stille spørsmål eller sende meg en mail på tha_christina@hotmail.com. Jeg hjelper gjerne til!

- C

Liker

Kommentarer