Svar - del 2

Hei hei!

Her kommer del to av spørsmålsrunden :-D Jeg har enda flere spørsmål igjen å svare på, så det kommer en del 3! Kjempemorsomt at dere lurer på så mye om den fine byen jeg bor i. Og det er jo bare supert at jeg kan være til hjelp! Håper alle får svar på det de lurer på.

Favorittbutikker/kjøpesentre? Favorittkafeer/resturranter?

Zara og Topshop må vi alltid innom hvor enn vi er! Jeg er veldig glad i kjøpesenteret som er 5 minutter unna her jeg bor, som heter Brent Cross. Der har de det meste, mens hvis vi vil ha litt mer drar vi til sentrum.

Når det kommer til kafeer og restauranter er jeg litt usikker. Jeg har vært på mange gode spisesteder, men jeg er ikke sikker på hva favoritten er. Kanskje Nando's? :-D Nam!

Hva MÅ man gjøre/se når man er i London en weekend?

Oi, vanskelig! Shoppe, gå på Victoria's Secret, dra på musikal, gå tur i en park (hvis du vil prioritere dette selvfølgelig), dra til Camden og / eller Notting Hill, spise masse god mat og godsaker som frozen yoghurt og belgisk vaffel med Nutella og jordbær, se Big Ben, Tower Bridge og alle turistatraksjonene :-) Ellers gå rundt i byen, gjerne litt bort fra Oxford Street, for London er en utrolig fin by med så mye annet å by på enn bare akkurat den gaten!

Hvilke utesteder anbefaler du? Elsker bloggen din:-)

Tusen takk :-D Jeg elsker Movida og Cirque du Soir! Definitivt favorittene mine foreløpig.

Når stenger butikkene i Oxford Street og kjøpesentrene?

De fleste butikkene og kjøpesentrene stenger 8 i hverdager og 6 i helgene tror jeg :-)

Du bor i leilighet, sant? Hvor fant dere leiligheten dere bor i? Brukte dere et firma/byrå som hjalp dere med å finne? Og hvorfor valgte du å ikke bo i halls of residence?

Jeg bor i leilighet, ja! Vi brukte ikke et firma som hjalp oss å finne, men fant leiligheten selv gjennom rightmove.co.uk. Der leide vi riktignok gjennom et byrå, da dette er å anbefale i forhold til å leie direkte av privatpersoner. Jeg valgte det bort rett og slett fordi jeg har sett hvordan halls of residence ser ut, og det er absolutt ikke noe for meg. Det er et lite rom med et bad, hvis du er heldig, og et kjøkken du må dele med vanligvis 6-7 andre mennesker. Dessuten syns jeg hallsene til Middlesex er mildt sagt stygge, så det var aldri et alternativ for meg.

Hører folk sier de anbefaler å bo i halls of residence det første året for det sosiale og ikke minst det å komme inn i forskjellige miljø osv. Hvordan føler du dette har gått siden du bor i leilighet?

Jeg føler at det gikk helt fint å ikke bo på halls! Jeg har jo fått kjempemange venner og blitt kjent med masse mennesker selv om jeg ikke har bodd på halls :-D Jeg hadde sikkert fått flere venner fra andre land dersom jeg hadde bodd på halls, men det var på en måte noe jeg valgte bort da jeg valgte å flytte inn i leilighet.

Og ikke minst; Hadde du spart opp mye sparepenger før du flyttet? Regner med det er begrenset med penger i mnd, så lurer på hvordan du får råd til alt du kjøper/gjør på i løpet av en mnd

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg hadde spart opp massevis av penger! Det er absolutt begrenset med penger per måned som man får, så for å kunne leve som jeg har gjort (uten å omtrent tenke på hvor mye ting koster, woopsi), må man ha spart opp en god del!

Er det ofte overfylt med mennesker i butikkene, spesielt i Oxford Street? Er det vanskelig å finne frem til forskjellige ting på Selfridges, med tanke på at det er så stort?

I selve gaten er det STAPPFULLT! Spesielt i helgene! Åh, som jeg hater Oxford Street på en fredag, lørdag eller søndag. Det er faktisk et mareritt.. Butikkene kan også være ganske overfylte da, selvfølgelig. Å finne frem på Selfridges er som en labyrint, spør du meg. Jeg har null retningssans, så når jeg går der inne gjelder det å holde tungen rett i munnen!

Hei! Jeg har kjempelyst å studere i utlandet, men spørsmålet er da hvordan du finansierer studiene? Får du lån og stipend, eller hjelp hjemmefra?

Ja, du får selvfølgelig stipend og lån fra Lånekassen :-D Man får ca 96 000 kr per semester (avhengig av hvor mye du må betale i skolepenger), altså i august og i januar! Ellers holdt ikke dette for meg, så jeg hadde masse penger utenom det man får i støtte.

Hva savner du med Norge når du er i England?

Oi, vanskelig! Sånn bortsett fra familien, venner og vofsen, savner jeg mye norske matvarer. Brunost og Graddost har jeg alltid med meg hit, akkurat som melkesjokolade.

Var det vanskelig å flytte hjemmefra?

Det var litt vemoig i starten, men jeg gledet meg sånn, at jeg syns ikke det har vært så vanskelig egentlig! Som sagt har jeg jo kontakt med de hjemme daglig.

Flyttet du sammen med noen du kjente?

Nei, jeg kjente ingen. Jeg hadde blitt kjent med Carina noen måneder i forveien, fordi vi fant ut at vi skulle gå på samme skole. Så bor jeg jo med Stine, og vi hadde møttes et par ganger før vi flyttet ned. Majda hadde jeg også møtt et par ganger, hun ble jeg kjent med via felles venner på facebook. Og det samme med Maria og Thea; de snakket jeg en del med på mail og facebook i forkant. Men i utgangspunktet flyttet jeg ikke hit med noen venninner, alle jeg hadde blitt kjent med på forhånd ble jeg kjent med via facebook fordi vi skulle begynne på samme skole :-D

Det virker som om du har mye skolearbeid, er det et vanskelig studie du går på?

Det er en del skolearbeid, men ikke på langt nær så mye som det kommer til å bli neste år tror jeg. Studiet er ikke det letteste i verden, men første året har vært veldig greit. Nå skal det sies at jeg har vært i så og si alle timene, med noen få unntak, og derfor syns jeg studiet går helt fint. For de som aldri møter opp er det nok mye vanskeligere.. Mye av stoffet er ikke akkurat logisk, og en del er vanskelig. Psykologi er jo så mye mer enn læren om hvordan mennesket oppfører seg!

Hvilket hotell ville du ha bodd på i London? Gjerne et med god standard/fint og rent hotell

når ville du ha anbefalt å reise til London?

Jeg har aldri bodd på hotell i London, så jeg har ingen tips dessverre :-( Jeg ville definitivt dratt om våren! Sånn typ mai! Det er så utrolig fint her om dagen, grønt, frodig, blomstrete og varmt. Jeg ELSKER London på denne tiden av året :-D

Hva er det kjekkeste du har opplevd i London?

Utrolig vanskelig spørsmål! Men det aller kjekkeste må kanskje være å få oppleve byen på en helt annen måte enn om man bare drar på en weekend hit. Når man bor i en by blir man kjent med den på en helt annen måte og man oppfatter den helt annerledes.

Hva var snittet du søkte med?

Jeg hadde 4.2 i snitt, men i England teller ikke karakterene 100%. Du må også skrive et personal statement, som er et motivasjonsbrev hvor du svarer på hvorfor du vil gå på det studiet, hva du vil bli og hvorfor de skal velge deg. Du må rett og slett selge deg selv. Karakterer og dette brevet teller ca 50 - 50! Dessuten ser de på relevante karakterer, og er veldig nøye på engelskkarakteren som må være 4 eller over for at du skal slippe å måtte ta en engelsktest.

Hvilke karakterer i engelsk hadde du fra vgs?

5 på alt av engelsk.

Syntes du det var vanskelig med studie på engelsk?

I starten syns jeg at det var litt utfordrende! Men nå går det helt fint :-) Man kommer veldig fort inn i det akademiske, for det er tross alt det du leser og hører hver eneste dag på universitetet! Jeg lærer jo alt på engelsk, så når jeg skal forklare noen noe faglig på norsk sliter jeg, for jeg vet ikke hva det er på norsk, haha.

- C

Liker

Kommentarer