Svar - del 1

Her kommer del 1 av spørsmålsrunden :-D Kjempegøy at jeg har fått inn såpass mange spørsmål at jeg må dele opp i flere innlegg! Det kommer hvert fall ett innlegg til med svar i løpet av den kommende uken, kanskje til og med to. Så hvis du fortsatt lurer på noe, kan du stille spørsmål i kommentarfeltet her :-D

Skal du ta doktorgrad i psykologi slik at du får tittelen psykolog?

Ja, det skal jeg! Jeg skal da ta det som kalles en doctorate in clinical psychology her i England. Man kan også ta en PhD in clinical psychology, men dette er bare tre år med research, som ikke blir helt det samme som en doktorgrad / profesjonsstudiet hjemme i Norge.

Er studentlivet bra i London, har universitetene en slags fadderuke slik at man fort får kontakt med de andre på studiet?

Jeg vet ikke helt hva folk definerer som bra studentliv, men jeg syns livet og det å være student her er kjempebra! Skolen har "freshers week" som tilsvarer fadderuke, hvor man lett kan få kontakt med andre mennesker. Jeg var ikke med på så mye av det, men dersom du bor på halls er det kjempesosialt i freshers week hvert fall.

Er det lett å få en leilighet med god standard?

Jeg vet ikke om jeg vil si at det er så veldig lett, for det er mye dritt (beklager ordbruket) på markedet i England generelt. Standarden her er en helt annen enn hva vi er vant til i Norge, så det gjelder å ha øynene åpne og slå til når man kan.

Hvor mye er sånn ca levekostnadene for en student i London?

Det er helt forskjellig og veldig vanskelig å svare på! Man burde nok regne med å betale mellom 550 - 700 pund i mnd i husleie, 20 pund (pluss/minus) i internett og tv, 30 pund i vann og kanskje 50 pund i strøm. I tillegg kommer mat og alt annet. Mat kan man klare seg med 50 pund i måneden hvis man går inn for det!

En ting til (litt teit spørsmål kanskje, hehe), men er det lett å treffe gutter i London?

Hehe, ja, det er jo lett å møte mennesker her generelt ;-)

Jeg ser at dere spiser mye ute, er det mye billigere enn i Norge eller ligger prisene omtrent på det samme?

Å spise ute er mye billigere enn i Norge! Man kan selvfølgelig finne steder med norske priser også, men de fleste steder er det vel kanskje halv pris (eller kanskje ikke fullt så mye) i forhold til hva det er i Norge. Billigere er det hvert fall!

Skal du jobbe noe hjemme i ferien?

Ja, det skal jeg! Jeg vet ikke hvor ennå, for jeg har ikke fått jobb, men jeg jobber veldig med saken :-)

Hva er det beste og verste med å bo i London?

Det beste må være å ha en verdensmetropol rett utenfor døren (nesten hvert fall). Mulighetene her er så store! Av og til glemmer jeg at jeg faktisk bor i en så stor og fantastisk by, haha. Også spiller menneskene jeg har blitt kjent med her en stor rolle.

Det verste.. Hm, kanskje at jeg savner alle hjemme? Og at jeg ikke får mat servert hver dag, og ingen gjør klesvasken min, haha. Jeg kommer faktisk ikke på noe annet som er ille med å bo her!

Hvordan er britene i forhold til nordmenn?

Britene er noen gjerrige og merkelige mennesker ;-) De har mye rart for seg og på mange måter henger England litt etter Norge teknologisk. Men britene er et kjempehyggelig folkeslag (haha) som er veldig høftlige og imøtekommende!

Hvordan har det gått økonomisk å bo i et annet land?

Det har gått bra! Jeg må innrømme at det har gått med mer penger enn jeg hadde sett for meg, men det har allikevel gått fint.

Bør man kunne endel engelsk for å begynne på skole i England? Går undervisningen fort, eller i et tempo det går an å følge med?

Man bør ha relativt gode engelskkunnskaper for å gå på skole i England ja, det vil jeg påstå. I begynnelsen syns jeg engelsken var vanskelig og jeg er glad for at jeg er såpass flink i engelsk som jeg er, men nå går alt mye lettere. Undervisningen syns jeg går i et helt passende tempo, ikke for fort og ikke for sakte!

Var det slik at du skulle bo der i 4 år? Føler du at det er litt lenge, eller kommer du til å greie deg de 4 årene?
Savner du ofte hjem?

Jeg skal bo i London i 4 år ja, men det blir 3 år til i Storbritannia, jeg vet bare ikke helt hvor. Så til sammen blir jeg værende her i 7 år! Det er jo lenge, men jeg syns det går helt fint. Jeg er lei av Norge og er glad for at jeg har muligheten til å ta studiene mine i et annet land. Jeg savner hjemme, men ikke så mye som jeg trodde at jeg skulle. Jeg snakker med foreldrene mine daglig og har jevn kontakt med venninnene mine, så da er jeg fornøyd. Dessuten er Norge bare en kort flytur unna, og jeg har vært masse hjemme dette året, faktisk så mye at jeg nesten ikke rekker å savne noe / noen engang, hehe.

Var det å bo i London slik du hadde forventet at det var?

Jeg må ærlig innrømme at det har gått over all forventning! Da jeg flyttet hit visste jeg ikke helt hva jeg skulle forvente. For det første var jeg livredd for å ikke orke annet enn skole på grunn av sykdommen. Men da jeg skjønte at jeg nå takler både skole og sosialliv ble jeg overlykkelig. Bare det gjør at alt her har blitt bedre enn forventet! Dessuten har jeg møtt mennesker jeg vet jeg kommer til å være venn med resten av livet, jeg har fått gjort mye gøy og jeg har rett og slett the time of my life her!

Hvordan er folkene der? Og var det vanskelig å bli kjent med folk?

Folk her er generelt sett veldig snille og greie, og det var ikke vanskelig å bli kjent med folk i det hele tatt. De aller fleste flytter hit uten å kjenne noen, så alle er i samme båt, og er veldig åpne og imøtekommende. Det må man nesten være hvis man skal forvente å bli kjent med noen! Jeg er absolutt ikke den mest utadvente, men å bli kjent med folk fant jeg ikke vanskelig i det hele tatt.

Det med søknad og slik, er det vanskelig, eller får du hjelp? Er det vanskelig å komme inn på skolene? Og hvordan er det å finne leilighet?

Man får all den hjelpen man vil ha fra Study Across the Pond! Ta kontakt med de :-D Hvor vanskelig det er å komme inn på skolene her er jo helt forskjellig. Det finnes eliteskoler her som krever kjempemasse, så finnes det de skolene som ikke krever like mye. Å komme inn på Middlesex var ikke det vanskeligste i verden.

Å finne leilighet kan være litt så som så her. Jeg er veldig glad for at vi har fått hjelp av pappa! Er det en ting vi har lært i år, er det at de ikke tar oss unge like seriøst. Men med en gang det er en voksen person i bildet; da er det greit. Så å få hjelp av en forelder vil jeg hvert fall anbefale ;-)

Som sagt, still gjerne flere spørsmål i kommentarfeltet!

- C

Liker

Kommentarer