Skappeljakken: tips og triks

God morgen!

Siden det har vært noen spørsmål angående Skappeljakken, tenkte jeg å lage et lignende innlegg som jeg gjorde med Skappelgenseren. Rett og slett litt informasjon om hvordan vi lagde jakken, og noen tips og triks :-) Hope you like it!

Pinner: Akkurat som på Skappelgenseren, har vi brukt pinne nummer 5,5. På originalen er det pinne 7 som skal brukes, men jeg var veldig fornøyd med genseren min, derfor brukte mamma samme pinne som på den. Jakken vil, akkurat som genseren, sige veldig mye dersom du bruker pinne 7.

Masker: Igjen ville jakken blitt altfor stor til meg dersom vi fulgte originaloppskriften, så derfor har vi gjort litt om på den. Jakken er originalt laget med 68 masker på bakstykket og 34 masker på hvert forstykke. Min er laget med 62 masker på bakstykket og 32 masker på hvert forstykke.

Garn: I utgangspunktet er jakken strikket med Iris og Tynn Alpakka, i likhet med Skappelgenseren. I mine gensere har jeg brukt andre garn enn i denne jakken, for da mamma strikket en Skappelgenser til seg selv brukte hun dette garnet og det er så utrolig mykt! Jeg visste bare med en gang at jeg også ville ha en genser, eventuelt jakke, i det samme garnet. Så min jakke er strikket i Bouclet nummer 0506 og Tynn Alpakka nummer 506.

Jeg vil også tipse om at HER kan du finne en oppskrift på Skappeljakken uten å kjøpe hele kittet. Det er denne oppskriften mamma har tatt utgangspunkt i, men som dere ser; endret litt på. Mitt tips er, som jeg sa om Skappelgenseren; ta utgangspunkt i oppskriften og prøv deg frem. Du bestemmer helt selv hvor stor den skal bli, og du kan helt selv bestemme garn. Jeg personlig syns blandingen av Tynn Alpakka og Bouclet er enda bedre og finere enn Iris og Tynn Alpakka!

Har du noen flere spørsmål om jakken? :-)

- C

  • Annet

Liker

Kommentarer