Skappelgenseren: tips og triks!

Begynner dere å bli lei av å høre om Skappel genseren nå? Hehe, jeg vet at det er mange der ute som lurer på diverse ting om den, så jeg tenkte å skrive et lite innlegg med tips og triks. Vi har altså ikke fulgt originaloppskriften på genserene mine, rett og slett fordi den hadde blitt altfor stor til meg. Så her skal jeg dele med dere hva vi har gjort!

Pinner: Skappel genseren er originalt strikket på pinne 7, mens vi har strikket på pinne 5,5. Dermed blir genseren litt tettere, ikke så "slaskete" og hullene vil bli mindre. Genseren vil heller ikke sige så mye som hvis du strikker med pinne 7.

Masker: Vi lagt opp 62 masker i stede for 80 masker. 80 masker er ganske mye, og for meg som bare er 160 cm høy hadde jeg druknet i en så stor genser. Selv om oversized er kult, er det ikke kult når den er stor. I ermene er det lagt opp 32 masker i stede for 40 masker, men vi har økt til 52 masker slik det står i oppskriften.

Garn: I utgangspunktet skal denne genseren strikkes med "tynn alpakka" og "iris", men kan fint strikkes med annet garn også. For det første er denne genseren ganske dyr i garnet, og for det andre er ikke "iris" så lett å få tak i. Den kamelfargede genseren min er strikket i "tynn alpakka" og "fairytale", mens den vinrøde er strikket i "mitu" og "vivaldi". Jeg syns det var så begrenset med hvilke farger man kunne velge i dersom man ville ha genseren i garnet som egentlig skal brukes; de fører for eksempel ikke vinrød / burgunder. Derfor prøvde vi med "mitu" og "vivaldi", noe jeg syns ble kjempefint! OBS: "mitu" er et tykkere garn enn "tynn alpakka", så genseren vil bli noe tettere.

På den kamelfargede genseren er det brukt 5 nøster med tynn alpakka og 4 nøster med fairytale. På den vinrøde genseren er det brukt 7 nøster med mitu og 3 nøster med vivaldi. Men husk at jeg bare er 160 cm høy, så dersom du er høyere burde du regne flere nøster ;-)

I tillegg vil jeg gjøre dere oppmerksom på at dersom du strikker med pinne 7, vil genseren sige ganske mye. Faktisk kan den sige så mye som 20 cm i lengden etter en dags bruk! Jeg har ikke opplevd at mine gensere har seget så veldig, fordi de er strikket på pinne 5,5.

Så mitt tips er egentlig; ta utgangspunkt i oppskriften og prøv deg frem! Dette er en stor genser, så dersom du ikke trives i en stor genser kan du lett tilpasse den deg selv. Når du har oppnådd ønsket lengde på genseren, kan du bare stoppe der. Du trenger ikke å strikke like langt som Dorthe har gjort :-)

Var dette nyttig? Lurer du på noe mer?

- Christina

  • Annet

Liker

Kommentarer