Rocky Road Brownies

På søndag hadde Silje og jeg en liten bakedate, som sagt, og valget falt på en deilig rocky road brownies! Jeg har aldri fått helt teken på brownies, og rocky road har jeg ikke prøvd meg på før, men denne ble helt himmelsk om jeg kan si det selv. Det er noen få justeringer jeg vil gjøre neste gang jeg lager den for å få den enda bedre, så jeg deler den oppskriften med dere i stede for nøyaktig den jeg brukte. Men smaken skal bli så og si den samme, bare hakket bedre! Oppskriften på selve browniesen er hentet hos flinke Manuela hos Passion4Baking, med noen små justeringer.

Du trenger:
160 gram hvetemel
350 gram mørk sjokolade
5 spisesjeer bakekakao
230 gram meierismør
175 gram vanlig sukker
175 gram brunt sukker
4 store egg
2 eggeplommer
1 t-skje vaniljeekstrakt / vaniljesukker

Topping:
Mashmellows
Cashewnøtter / peanøtter
Sjokoladepletter / mørk sjokolade i biter

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Skru av varmen men la bollen stå over vannbadet mens du blander inn sukker og brunt sukker forsiktig. Nå kan du fjerne bollen fra varmen før du blander inn egg, eggeplommer og vaniljeekstrakt. Trikset på denne oppskriften er å ikke røre for mye, så bland alt forsiktig inn! Bland inn hvetemel og kakaopulver til alt er en jevn røre. Kaken stekes i ovnen på 180 grader i 30 minutter. De siste fem minuttene kan du ta ut kaken, ha over marshmellows, nøtter og sjokolade før du setter inn kaken igjen.

La kaken avkjøles godt før du setter den i fryseren i 30-45 minutter. Jeg erfarte at det er best å oppbevare den i fryseren også, ellers blir den litt for bløt.

Smaken på denne kaken er amazing! Du trenger selvfølgelig ikke å ha på toppingen, men det er den som gjør kaken til rocky road brownies. Uten vil det bare være vanlig brownies, som forsåvidt også er veldig godt ;-) Dette er Manuela sin favoritt browniesoppskrift, og jeg tror sannelig det er min nye favoritt også. Denne skal lages flere ganger! Ikke er den ufattelig komplisert heller. Sett bort ifra at den må oppbevares litt i fryseren før servering, tar det ikke lange tiden å lage denne gode kaken. Anbefales!

Hva er din beste browniesoppskrift? Tar imot med stor takk så jeg kan prøve meg på noen flere gode kaker :-D

  • Annet

Liker

Kommentarer