Q&A: Answers part 3

Her kommer siste del av spørsmålsrunden! Veldig gøy at det ble såpass mange spørsmål denne gangen og jeg syns det er så morsomt å høre om hvor mange som interesserer seg for studier i utlandet og i London. Det er helt fantastisk å studere i utlandet, man får så mye ekstra igjen for det, så jeg anbefaler alle til å bare hoppe i det! Du vil absolutt ikke angre :)

Jeg studerer første året ved University of Essex og vi vurderer gjerne å ta en tur til Paris, så da lurer jeg på: hvor mye koster togbilletten, hvilken stasjon går toget fra og hvor lang tid tok turen? :-)

Vi betalte 66 pund tur/retur, men prisene på billettene varierer veldig. Toget går fra Kings Cross St. Pancras International og tok vel 2 og en halv time ca :-)

Vet du om noen steder i London hvor man kan kjøpe den Laudree nøkkelringen?

Nei, dessverre! Det må eventuelt være på Laduree på Harrods, men jeg vet ikke om de har den der.

Jeg lurte også på om du vet noen skobutikker som har bra utvalg av New balance sko?

Skobutikkjeden Office har hvert fall New Balance :-)

Skal til London for fjaksende gang nå i slutten av Januar, vet du om det er mye salg da?:) (Victorias Secret, River Island, Topshop etc..) Har bare vært i London på sommeren og høsten før, så kan bli spennende! Ooog forresten, hvordan er temperaturen der nå? Burde jeg pakke vinterjakke?

Jeg tror at salget på Selfridges og Harrods slutter rundt 17.januar eller noe, men i de andre butikkene vet jeg ikke hvor lenge det varer. Det er ganske surt her, men du trenger nok ikke boblejakke :) Det ligger på rundt 7 grader tipper jeg, men ikke undervurder temperaturen; det blåser surt og da kjennes det mye kaldere ut her enn i Norge. Ville tatt med meg en slags kåpe og definitivt et skjerf! Men boblejakken min har jeg ikke hatt bruk for denne vinteren. Det blir myyye kaldere på kvelden, det skal sies! I går kveld var det bare 2 grader her og ordentlig kaldt. Kan være lurt å ha med hansker og evt. lue :)

Hvordan trives du på psykologistudiet? Er det bra lagt opp på Middlesex? Og hva tenker du å gjøre videre? :-)

Jeg trives veldig godt, men akkurat nå er det utrolig vanskelig syns jeg! I fjor syns jeg det var lagt opp kjempebra på Middlesex og jeg var veldig fornøyd, mens i år syns jeg ikke oppplegget er så bra. Jeg syns fagene er vanskeligere, og jeg syns vi får dårligere oppfølging enn i fjor, noe jeg syns er merkelig i forhold til at dette året skal være det vanskeligste av alle tre. I tillegg liker jeg heller ikke at alle oppgavene våre skal leveres på slutten av hvert semester, med andre ord trenger du en god dose selvdisiplin for å klare det. Noe jeg ser nå at jeg ikke har.. I fjor hadde vi oppgaver jevnlig spredt utover året, noe jeg likte mye bedre! Da er det lettere å forholde seg til deadlines og du har ikke tre deadlines på en og samme dag. Videre skal jeg ta en doktorgrad, eventuelt en master først, slik at jeg kan få autorisasjon som klinisk psykologi :)

Jobber du i England? Hvordan greier du å finansiere alt sammen, er det ikke dyrt? :-)

I England er timelønnen på 5-6-7 pund, så nei, jeg jobber ikke her. For meg er ikke det verdt det; da jobber jeg heller ekstra hardt når jeg er hjemme om sommeren, eventuelt kan du jobbe i juleferien og påskeferien også, fordi du tjener mye fortere penger i Norge. Det er dyrt, men jeg har spart opp penger over sommeren, så sammen med Lånekassen klarer jeg fint å finansiere alt :)

Hvordan er helsa etter du begynte på LDN-tablettene?

Den er faktisk veldig bra! Litt skummelt å si dette, fordi jeg vet jeg kan få tilbakefall, men jeg føler meg nesten frisk i hverdagen nå. Jeg fungerer som normalt i forhold til å være sliten hvert fall, så selv om jeg ikke kan trene enda trenger jeg ikke å tenke på at jeg må passe på formen til en hver tid og ta meg tid til å slappe av. Utrolig deilig, men som sagt også skummelt fordi jeg er redd for å bli ordentlig dårlig igjen. Men nå har jeg gått på de siden mai i fjor og har enda ikke vært sengeliggende, så jeg sier tommel opp for LDN! Noe jeg definitivt kommer til å fortsette med.

Føler du at du har valgt rett studie, og at det er psykolog du vil bli? Vil du jobbe med voksne eller barn isåfall?

Ja, selv om psykologi er utrolig vanskelig nå, er jeg ganske sikker på at jeg har valgt rett. Det er utrolig spennende selv om det er krevende, så det er nok psykologi jeg vil bli her i livet. Sånn det ser ut nå vil jeg jobbe med barn og ungdom, kanskje aller helst ungdom, for eksempel på BUP eller noe lignende :) Vi har et fag som heter developmental psychology og det er skikkelig spennende, så akkurat nå er det det jeg interesserer meg mest for innen feltet!

Hva er ditt beste kjøp?

Her må jeg nok si Mulberry Lily! Det er definitivt den vesken jeg har brukt mest noensinne.

Topp tre favoritter i klesskapet?

Det varierer litt for meg, men akkurat nå kan jeg med sikkerhet si Burberry Duffle Coaten, de høye bootsene mine fra Bianco og Gucci Disco Bag.

Hvordan har du det for tiden? Trives du med både studiene dine og oppholdet ditt i London? Når er neste gang du reiser hjem til Norge?

Så koselig spørsmål! Jeg har det veldig bra og trives absolutt kjempegodt som student i London. Som sagt syns jeg studiet er ganske vanskelig, men det kommer seg, og jeg trives veldig godt selv om det er utfordrende. Neste gang jeg kommer hjem til Norge på ferie blir nok i påskeferien :) Har ikke bestilt noe ennå, så jeg vet ikke når jeg kommer eller hvor lenge jeg blir, men en tur blir det!

Topp tre favorittserier?

Åh, vanskelig for meg som er seriejunkie uten like!! Men One Three Hill vil alltid være på topp? Etter det tror jeg 90210 kommer (det har jeg begynt å se på på nytt nå, hihi) og kanskje Grey's Anatomy.

Merker du noe forskjell på huden etter at du flyttet til London? Jeg merket stor forskjell på den helga vi var der :-P

Ja, med en gang jeg kommer tilbake etter å ha vært i Norge blir jeg tørr i huden og spesielt på leppene, haha. Men så er det som om huden min blir vant til det igjen, siden jeg er her over lengre perioder hver gang.. Dessuten er jo luften veldig forurenset her, så i perioder sliter jeg veldig med uren hud, som akkurat nå har jeg en del kviser.

Skal du hjem til Norge til sommeren igjen, eller blir du i London?

Jeg skal til Norge i sommer for å jobbe :)

Hei! Flytter til London høsten 2014 og lurer på om det er mulig å få samme promotør som deg? Skal forresten også studere psykologi ved Middelsex.

Hei! Så kult at du også skal begynne på psykologi :) Jeg har flere promotører fordi èn promotør ikke har alle de forskjellige utestedene, men dette er nok noe du må skaffe deg selv.Det er veldig mange som spør om jeg kan "gi bort" promotørene mine, men jeg ser på de som venner nå, og dette er mennesker jeg har jobbet for å komme i kontakt med, så man må skaffe sine egne kontakter. Jeg syns det er litt ubehagelig å skulle gi bort nummeret til mennesker jeg omgås med jevnlig og faktisk er venn med til leserne mine, så det er dessverre ikke noe jeg vil gjøre. Jeg er sikker på at du klarer å finne deg dine egne promotører helt fint selv :) Husk at når du har funnet èn promotør er det mye lettere å komme i kontakt med flere, da promotørene gjerne kjenner hverandre!

Så fin blogg du har, her skal jeg definitivt innom igjen:) Er interessert i å studere psykologi i utlandet selv, noen tips eller noe å anbefale? Hvordan trives du der du er nå?:)

Jeg kan nesten ikke anbefale eller tipse om noen andre universiteter, eller land for den saks skyld, enn Middlesex siden jeg ikke har gått noen andre steder. Men jeg trives veldig godt som student i London, og selv om ikke alt på Middlesex er tipp topp til en hver tid, er jeg stort sett fornødy og trives :)

Hei, jeg og kjæresten min skal på tur til London og jeg lurer på om du har noen tips til hva vi bør få med oss. Også lurer jeg på hvilket klokkeslett og eventuelt hvilke dager det er lurest å dra til Oxford Street?

Hei! Jeg vil anbefale deg å lese Londonguiden min HER for å få tips til hva dere burde / kan gjøre. Dere burde styre unna fredag, lørdag og søndag, og dere burde absolutt være der når butikkene åpner. Jeg tror de fleste åpner halv 10, men at man ikke kan kjøpe noe før klokken 10. Da er det definitivt færrest mennesker; og det blir bare flere og flere utover dagen. Å gå på Oxford Street en helgedag på ettermiddagen er et rent mareritt, haha!

Hvis du fremdeles lurer på noe så kan du stille spørsmålet ditt i kommentarfeltet her, så svarer jeg der?
Takk for alle spørsmål, også håper jeg at jeg kunne være til hjelp!

Liker

Kommentarer