Q&A: Answers part 1

God morgen! Her kommer første delen av spørsmålsrunden. Utrolig gøy med så mange spørsmål, dere! Jeg har delt opp i flere deler slik at det ikke skal være så mye å lese av gangen, så det kommer hvert fall èn del til, kanskje to, litt avhengig av om det kommer inn flere spørsmål eller ikke. Jeg syns hvert fall det er gøy å se at dere er interesserte i livet i London (stort sett) og hvor mange som enten vil eller har planer om å flytte hit. Kjempegøy! Jeg legger ved noen bilder fra det første året mitt i London :-)

Er merkevarer billigere i London enn i Norge? Tenker på Michael Kors, Mulberry, LV osv..

Generelt sett er alt billigere i England enn i Norge ja :) Men jeg har erfart at blant annet Acne og Alexander Wang kan være bittelitt dyrere her, samt de fleste skandinaviske merker.

Har veldig lyst til å kjøpe Michael Kors eller Mulberry veske. Er dette billigere i London? Og er det hipp som happ om jeg kjøper den på Selfridges eller Westfield?

Det er billigere i London, ja! Og det skal være helt det samme hvor du kjøper den.

Vet du om noen flere butikker enn Topshop der man får studentrabatt?

Urban Outfitters har også studentrabatt, men ingen flere jeg kommer på i farten. Anbefaler riktignok alle studenter i England til å gå til anskaffelse av et NUS Card, da får du studentrabatt på enda flere steder, men dette er et kort som koster penger. Det lønner seg riktignok allikevel!

Vet du hvor er det billigst å kjøpe Mulberry og Balenciaga i London? :)

Det er helt det samme, prisene vil være de samme så vidt jeg vet :)

Jeg har veldig lyst til å studere språklitteratur på det universitetet du går på, så det jeg lurer på er om det er vanskelig å få leilighet i nærheten av skolen og om det er veldig dyrt?

Jeg vil ikke påstå at det er vanskelig å få leilighet, nei. Så lenge du er tidlig ute og kjapp, så skal det gå greit altså. Jeg har hvert fall ikke hatt noe problem med det! Jeg syns det er ganske dyrt å bo i London generelt, og området rundt universitetet er ikke spesielt billig, men det er klart du kan få noe til en overkommelig pris. Det kommer bare an på hva slags standard du ønsker.

Hvor mye betaler du i husleie i måneden? Og hvilket område vil du anbefale å bo som student i london? :)

Vi betaler litt forskjellig i forhold til størrelsen på rommene osv, men jeg betaler 700 pund i måneden :-) Hvilket område du burde bo i i London kommer helt an på hvor universitetet ditt er. Husk at London er STORT og avstandene er store, så det lønner seg å bo i nærheten av universitetet du skal gå på. Jeg ser hvert fall ikke noe poeng i å bo på andre siden av byen, for eksempel. Skal du gå på Middlesex vil jeg anbefale Hendon (der campus er), Colindale, Brent Cross, Hampstead, Chalk Farm, Belsize Park eller Camden Town.

Hei :) Jeg vurderer selv å studere i London til neste år! Så jeg lurer på, hvor mye penger må man ha i tillegg til studielånet ( skjønner at dette varierer fra hva man skal osv men i din situasjon :)? Må man jobbe eks et halvt åt eller et år i forveiden, eller er det mulig å overleve på å jobbe eks i sommerferien og ikke resten av året da man studerer?

Som du sier kommer dette veldig an på og det er vanskelig å svare på, men noen ti-tusner er nok lurt å ha. Jeg vil si minst 30 000 per skoleår! Du klarer deg på å jobbe over sommerferien, altså. Men som sagt, det kommer an på mye og er du økonomisk med husleie osv kan du komme langt med bare studielånet. Det er jo husleien som er desidert dyrest av alle utgiftene man har ved å bo i London.

Hei :) har akkurat sendt inn søknad til skoler i London, tok det lang tid før du fikk conditional og unconditional offer fra skolen?

Jeg fikk bare unconditional offers, og de fikk jeg vel mellom 4 og 8 uker etter jeg søkte tror jeg :-) Jeg vet ikke hvordan det er dersom du først får conditional dessverre; hvor lang tid det tar før du får svar igjen da!

Jeg lurer på om du har noen tips til hva man absolutt bør få med seg på noen dagers tur til London? Vet du har laget London-guide tidligere. Forutenom shopping, har jeg lyst på en opplevelsesrik, veldig morsom og energisk tur - hva ville du rådet meg til å gjøre da? Og har du noen tips til gode hoteller i et bra og sentralt område?

Jeg ville definitivt utforsket litt andre steder enn bare de typiske turiststedene! Gå tur i Hampstead Heath, dra til Camden og gå på markedet, dra til Notting Hill og se på alle de fine og fargerike bygningene, gå deg bort i smågater her og der og rett og slett se hvor byen tar deg. Ellers vil jeg anbefale deg å se en musikal, det er veldig morsomt og opplevelsesrikt! Hoteller har jeg dessverre ikke greie på da jeg aldri har bodd på hotell her før.

Bor du sentralt? Og bor du sør eller nord i London?

Nei, jeg bor ikke i sentrum av London :) For meg var det viktigst å bo nærme universitetet, og her jeg bor nå kan jeg gå dit på 3 minutter. I sentrum av London er husleien også latterlig høy og jeg tror de færreste studenter kan bo der! Jeg bor i Nord-London.

Føler du deg alltid trygg i London? (i gatene osv).

Ja, jeg gjør faktisk det, til tross for at dette er en stor by! Det er alltid mye mennesker i gatene og politiet er godt synlig, så jeg føler meg trygg.

Kjente du noen av roomisene dine før du flytta? (Thea blandt annet)

Nei, jeg kjente ingen av de fra før av.

Jeg skal være i London i en hel uke, og har jo tid til å gjøre alle de "vanlige" turisttingene. Er det noe litt utenom det vanlige som er verdt å bruke tiden sin på?

Hampstead Heath er verdt et besøk! Dessuten skal visst Primrose Hill være veldig fint. Ellers liker jeg Camden godt, og Notting Hill.

Jeg har allerede kommet inn på noen skoler i London, og valget står mellom Middlesex og Kingston. Kunne du nevnt både positive og negative ting ved Middlesex?
Kan du nevne både noen positive og negative sider ved psykologi-studiet på Middlesex? Alt fra medstudenter og forelesere til hvordan timeplanen er lagt opp? :)

Jeg syns det er litt vanskelig når jeg ikke vet hvilke studie du har kommet inn på, fordi de forskjellige studiene er veldig forskjellige. Men jeg kan dele positive og negative ting ved psykologistudiet på Middlesex, hvert fall!
Positive: Stort sett flinke forelesere, stor og fin campus, spennende fag, veldig gode fasiliteter, store klasser men allikevel godt miljø.
Negative: Surrete administrasjon, forelesninger på kveldstid (mellom 4 og 7), dårlig oppfølging i forhold til i fjor, alle oppgavene leveres på samme dato, det kreves mye selvdisiplin.

Hva kan være lurt å pakke med seg hjemmefra, som jeg kanskje ikke får tak i i London? Og hva burde jeg gjøre når jeg kommer dit? Som feks med abonnoment osv?

Du får tak i det meste her bortsett fra norske matvarer du eventuelt er glad i. Ta med deg det du tror du kommer til å få cravings på, som melkesjokolade, norsk gulost, brunost osv :) Akkurat nå craver jeg cheddar dip, haha! Du burde ordne mobilabonnement, evt. tv og internett dersom du skal bo for deg selv.

Resten av spørsmålene kommer i løpet av helgen! Hvis du fremdeles lurer på noe kan du gjerne stille spørsmålet ditt i kommentarfeltet på dette innlegget :) Ellers håper jeg at dere likte svarene mine!

Liker

Kommentarer