Ovnsbakt kylling med søtpotetfries

du trenger (til 2-3 personer): 2stk kyllingfilet, en boks matfløte, 2 store søtpoteter, finrevet parmesan, 2 eggehvitter, diverse urter (jeg har brukt timian), salt og pepper, valgfri salat.

slik gjør du (ovnsbakt kylling): brun kyllingfiletene kjapt i en panne med høy varme slik at de blir gylne på begge sider. ikke gjennomstekte! deretter legger du de i en ildfast form, heller over all matfløten og krydrer med salt og pepper. ha over litt finrevet parmesan og fersk timian, eventuelt andre urter. stekes midt i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter. bruk fløten som saus over kyllingen ved servering.

slik gjør du (søtpotetfries): skrell søtpotetene og del de opp i strimler. dypp de først i eggehvitter og deretter i finrevet parmesan. eggehvittene gjør at de blir crispy, og parmesanen gir en spennende og god vri på de vanlige søtpotetfriesene. stekes på 180 grader midt i ovnen i ca 30 - 45 minutter. til de er gyldne og osten har smeltet og blitt litt gylden!

retten serveres med valfri salat.

God onsdag og lillelørdag! Hvorfor ikke lage noe ekstra godt til middag i dag? Herlighet, denne retten må være min nye favoritt. Ikke bare er den utrolig smakfull, men den er også veldig enkel å lage, noe jeg setter stor pris på. Dessuten er det et stort pluss at den er ganske så sunn :-) Jeg elsker disse søtpotetfriesene, og de ble helt perfekte etter en runde i parmesanskålen. Det må dere prøve! Vanlige søtpotetfries er også veldig godt altså, men med parmesan på.. Yum yum yum! Kyllingen ble også utrolig god og saftig, og det fine her er at du kan variere og prøve deg frem med diverse krydder og urter hvis du vil. Neste gang lager jeg den kanskje litt annerledes!

Det blir mye kylling og søtpoteter på meg om dagen, men det er så enkelt og godt. Jeg tar gjerne imot tips til andre smakfulle middagsretter, da! Gjerne som inneholder søtpotet, hehe, kanskje med en annen vri? Eller noe annet gøy man kan gjøre med kylling? Eller annet kjøtt, selvfølgelig! Alle tips tas imot med stor takk, men sjømat er jeg ikke spesielt glad i dessverre..

Håper noen prøver seg på denne retten!
Og del din favoritt middagsrett med meg i kommentarfeltet, da vel :-D

  • Annet

Liker

Kommentarer