Oppskrift: tre tapasretter

God morgen!

I går hadde jeg det kjempekoselig med jentene, og såå mye god mat! Dere aner ikke hvor mye rester jeg hadde igjen, så jeg tvang noen av de til å ta med seg litt hjem, haha. Allikevel er det mye igjen her i hus, så det blir dagens lunsj tipper jeg. Vi tok en rolig kveld med den gode maten og litt vin i glasset, så ble det en relativt tidlig kveld på hvert fall meg. Deilig noen ganger, spesielt etter en hard arbeidsuke! Nå tenkte jeg å komme med oppskriften på de tre tapas-rettene jeg stilte med; foccacia, alioli og lun potetsalat. Enjoy. ?

Til foccacia trenger du: ? 1 kg hvetemel ? 1-2 ss sukker ? 1-2 ss salt ? 2 ss honning ? 1 pakke tørrgjør ? ca 9 dl lunkent vann ? Maldonsalt ? Olje og krydderier til topping.

Sikt hvetemelet og gjæren to ganger for å få deigen fin og luftig. Deretter blander du inn sukker, salt og honning, før du har over vannet. Deigen skal bli veldig klissete, nesten rennende! La den heve i 1 time under plastikk og et kjøkkenhåndkle. Deretter kler du en langpanne med bakepapir, heller over deigen og lar den hvile i 15 minutter. Ha så over topping; jeg brukte en god olivenolje og rosmarin fra hagen, men du kan også bruke timian, fetaost og soltørkede tomater for eksempel. Stekes i oven på 200 grader i ca 20 minutter. Mmm, denne oppskriften er så utrolig god, og brødet ble tatt veldig godt imot av jentene! Mamma pleier også å bruke denne oppskriften, og jeg elsker den. Beste foccaciaen jeg har smakt. ?

Til hjemmelaget potetsalat trenger du: ? poteter ? rømme ?majones ? krydder (salt, pepper, grillkrydder).

Kok potetene, gjerne i biter, da går det mye fortere. Blant sammen ca en halv rømmeboks og ca en halv tube majones, og rør dette inn i potetene. Krydre med salt, pepper og grillkrydder (jeg elsker det, yum), og smak eventuelt til med annet krydder. Superenkelt og en utrolig god rett! Kan serveres både kald og varm, men jeg serverte den varm i går.

Til hjemmelaget hvitløkssmør / alioli trenger du: ? 1 pk meierismør ? 1 ss creme fraiche ? Ca 1-2 ss majones (smak gjerne til med mer) ? 1-3 hvitløksfedd ? Fersk persille.

Dette er onkel sin oppskrift, og den er HIMMELSK! Selvfølgelig bedre når han lager den, men god allikevel. Smøret må være helt mykt, ellers nytter det ikke! Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Her er det egentlig ikke noe fasitsvar på målene, du må bare smake deg frem til du finner en smak du syns er god. Jeg hadde nok litt lite både majones og hvitløk i min i går, men det er smak og behag, for Kristiane syns den var helt perfekt, hehe.

Ellers på bordet hadde vi kyllingvinger, kyllingspyd, tomat og mozzarellasalat, skinke og melon, fetaost innbakt i spekeskinke, lefseruller med spekeskinke og laks som fyll og eggerøre. SÅ mye godt! En kjempefin kveld med masse godt på bordet og godt selskap. ? Synd at ikke alle jentene kunne komme, men sånn er det når noen jobber, er på ferie osv!

Hva er din favorittrett på tapasbordet? :-D

- C

  • Annet

Liker

Kommentarer