Oppskrift: sunnere brød


du trenger: 5 små egg, 1 kopp linfrø (evt andre frø også), 3 ts vann, en halv kopp mandelmel, en halv kopp bokhvetemel, 1 ts bakepulver, en halv ts salt.

bland egg og vann i en bolle og rør. bland deretter alt det tørre i en egen bolle og bland sammen med fingrene. deretter tilsetter du det våte oppi det tørre, blander godt sammen og har i en brødform. stekes i 20.25 minutter på 200 grader i ovnen

God morgen! Siden det ikke ble noen oppskrift i går, så byr jeg på en oppskrift i dag i stede. I går var jeg hos Natalie på frokost ute i solen, for hun hadde nemlig laget rykende fersk brød. For en luksus! Det var utrolig deilig å sitte ute på verandaen i solen med en deilig frokost, og brødet var kjempegodt. Jeg er ikke såå glad i brød, spesielt ikke grovt brød, så jeg hadde egentlig ikke troen på at dette kom til å falle i smak. Men det gjorde det! Det er egentlig et lavkarbo brød etter Rosie (thelondoner.me) sin oppskrift, men Natalie tilsatte litt bokhvetemel som gjør at det ikke er helt lavkarbo lengre, noe som heller ikke var poenget.

Brødet smakte helt nydelig med smør og graddost på, men også med salami, og peanøttsmør og banan. Den kombinasjonen er uslåelig, dere må prøve det! Kan også tenke meg at det er godt med avocado eller eggerøre for eksempel. Skivene ble veldig små, men tre små av disse og jeg var stappmett i flere timer etterpå. Lurer på om jeg ikke må ønske meg en brødform så jeg kan lage dette brødet selv! Det kan helt sikkert fint fryses også, Natalie slang restene i fryseren da vi var ferdige å spise.

Noen som har prøvd seg på den samme oppskriften kanskje? Anbefales altså!

  • Annet

Liker

Kommentarer