Oppskrift: Kalkun med fløtesaus og waldorfsalat

God morgen! Nå skal jeg dele med dere min aller første ordentlige middagsoppskrift, som også er noe av det beste jeg vet. Jeg ELSKER kalkun og til nyttårsaften lagde jeg dette for tredje gang på egenhånd, så nå føler jeg at jeg har fått litt dreisen på det hele. For første gang lagde jeg også saus fra bunnen av, og den ble helt himmelsk. Tenk at dette skal være så enkelt! Selv om dette er en middag som tar litt tid å lage fordi kalkunen skal stå så lenge i ovnen, er det utrolig enkelt, så jeg oppfordrer alle til å prøve dette en dag. Kanskje en søndag? Det er den perfekte søndagsmiddagen, hvert fall!

Kalkun til ca 4 personer: ? 640 gram ferdigkrydret kalkunbryst.

Sett kalkunbrystene i ovnen i ca 2 timer. På de jeg kjøpte sto det 70 minutter på 190 grader, men jeg lot de stå i ca 2 timer i stede, og det var helt perfekt.

Waldorfsalat: ? 150 ml kremfløte ? 3 Epler ? Druer ? Majones.

Pisk kremfløten til krem. Ta skallet av eplene og del de i små terninger. Del gjerne druene i to. Tilsett majones etter smaksløkene; her vet jeg faktisk ikke hvor mye jeg bruker. Blant alt godt sammen. Du kan også ha valnøtter oppi dersom det er ønskelig, eller eventuelt bare på toppen.

Fløtesaus: ? 0.4 dl sjy eller hønsebuljong (jeg brukte litt av begge deler) ? 2 ss hvetemel ? 1.2 dl fløte ? Salt og pepper.

Kok opp sjyen / buljongen og ha oppi hvetemelen. La dette småkoke i ca 5 minutter mens du rører godt. Ta kjelen av platen, tilsett fløten og smak deg til med salt og pepper.

Serveres sammen med poteter og gjerne kokte grønnsaker, eventuelt annet ønskelig tilbehør. Yum, dette er en helt himmelsk middag som er overraskende enkel :-D Som dere ser bruker jeg kalkunbryst i stede for en hel kalkun, og det gjør jo jobben mye enklere. Dessuten syns jeg brystet er den beste delen på kalkunen, så hvorfor kjøpe en hel kalkun og få med den ekstra jobben med å skjære den opp når du kan kjøpe kalkunbryst i stede? Dagens tips!

Jeg håper at noen prøver seg på denne oppskriften og koser seg! ?

  • Annet

Liker

Kommentarer