Oppskrift: flytende sjokoladekake

Dette er verdens beste dessert, dere. Rebecha lagde denne til oss hele tiden da hun bodde her i fjor, så da hun var på besøk her i forrige uke måtte hun bare lage den igjen! Det er søsteren hennes, Henriette, sin oppskrift, så takk til henne for at jeg får dele den med dere nå. Dere har kanskje hørt om mislykket sjokoladekake? Altså en sjokoladekake som ikke skal stekes helt, den skal være helt rennende i midten med et lokk som er stekt. NAM!

<

Du trenger: ? 4 egg ? 2 dl sukker ? 200g kokesjokolade ? 200g smør ? 2,5 dl hvetemel ? 1 ts bakepulver.

Sett ovnen på 180 grader.

Smelt smør i en kjele. Når alt smøret er flytende tar du kjelen av platen og heller sjokoladen oppi. Rør rundt til sjokoladen er smeltet. Obs! Det er viktig med lav varme/ta kjelen av platen når sjokoladen has oppi så den ikke brennes. Når sjokoladen har smeltet sørg for at sjokoladeblandingen er av platen og la den avkjøles i romtemp. Pisk egg og sukker til en luftig og lys eggedosis.

Når sjokoladeblandingen er kald helles den oppi eggedosisen, og vend den forsiktig inn med en slikkepott.

Mål opp mel og bland inn bakepulveret før alt siktes oppi sjokolade-/eggedosisblandingen. Vend forsiktig inn med en slikkepott til alt er en fin og jevn røre. Tips! Husk å ta godt i bunn da sjokoladen har en tendens til å synke ned.

Smør så en passe høy ildfast form og sett kaken midt i ovnen. Stekes i ca 15 min, men dette varierer fra ovn til ovn. Du ser at kaken er ferdig når toppen har hevet seg og det er en god kant på sidene. Stekes den for mye blir den bare brent på toppen, så følg nøye med.

Det ser kanskje ikke så veldig delikat ut, men herregud så godt det er! Det er vel egentlig som en sjokoladefondant, for å sammenligne med noe, bare at dette lages som en hel kake. Den er utrolig mektig, men åh så god! Server denne kaken sammen med vaniljeis, ellers kommer du ikke til å klare å spise mer enn èn bit, jeg lover deg. Vaniljeisen nøytraliserer på en måte litt, den gjør det hvert fall ikke så kvalmende og mektig.

Noen som ble fristet nå eller?
Hihi, håper noen prøver ut oppskriften! NYT i så fall, og si gjerne ifra :-D

  • Annet

Liker

Kommentarer