Oppskrift: Applecrumble

God morgen? Nå som høsten endelig er her, er det på høy tid å lage desserter av epler! Jeg elsker alle mulige epledesserter; eplecupcakes, eplekake, eplepai, tilslørte bondepiker.. Og selvfølgelig applecrumble, som jeg skal dele oppskriften på med dere i dag. Dette lagde jeg på søndag, og det er både enkelt og går supertfort å lage. Her trengs det nesten ingen planlegging, engang! Og hva er vel bedre enn det? Tidligere har jeg lagt ut oppskrift på eplecupcakes, som du kan finne på den gamle bloggen min HER.

Til fem porsjoner applecrumble trenger du: ? 4 epler (jeg brukte 2, og det ble litt lite) ? 100 gram meierismør ? 100 gram hvetemel ? 100 gram sukker ? Vaniljekrem ? Smør til steking ? Kanel til steking ? Sukker til steking ? Vaniljekrem.

Først lager du en enkel smuldrepaideig; bland sammen mel og sukker før du knar inn smøret. Det skal være en ganske fast deig, så hvis du syns den blir for bløt kan du tilsette litt mer mel. Sett gjerne deigen kald mens du gjør istand eplene.

Eplene stekes i smør i panna i ca to minutter. Strø over sukker slik at de karameliseres, og ha også på litt kanel. Stekes i ytterligere to minutter. Ha eplene over i porsjonsformer (du kan selvfølgelig også lage èn stor pai, men da vet jeg ikke om denne oppskriften holder) sammen med èn skje vaniljekrem. Dette kan godt blandes sammen oppi formen. Til slutt strør du over paideig. Stekes på 200 grader i ca 15 minutter. Kan serveres sammen med vaniljeis, eller spises som den er. Hell den gjerne ut av formen og over på en liten tallerken, da blir den lettere å spise og avkjøles fortere. Det ser ikke like delikat ut (bilde under), men utrolig godt var det!

Flere som er glad i epledesserter? :-D Del gjerne en oppskrift med meg!

  • Annet

Liker

Kommentarer