Londontips: Oyster card & Journey Pro

God fredag!
Etter jeg skrev et innlegg med Londontips for studenter fikk jeg noen spørsmål angående transport, så jeg vil tipse dere om et par ting. Dette er like nyttig for turister og studenter i byen!

Først og fremst vil jeg anbefale alle som skal til London og kjøpe et oyster card. Dette er et kort du fyller penger på, som et slags kontantkort, som brukes både på buss og undergrunn. Når du betaler med dette blir turen 1 pund billigere (tror jeg det er), og du slipper å gå rundt med småpenger. På bussen har de som regel ikke veksel, så skal du betale kontant må du ha akkurat. Oyster card får du kjøpt på alle undergrunnsstasjoner, enten i billettluken eller i automatene, og koster 5 pund. Når du reiser hjem kan du levere inn kortet og få tilbake pengene dine, så det blir bare som et depositum! Kan også nevne at månedskort på bussen koster ca 55 pund i måneden, mens på undergrunnen betaler du for antall soner du trenger å reise i. Dette er veldig dyrt (tror 3 soner koster 120 pund i mnd), så det lønner seg ikke hvis du ikke reiser hver eneste dag!

Mitt andre tips er appen Journey Pro. Den fungerer som et kart over undergrunnen i London, så du slipper å gå med kartet fysisk i hånden. Dessuten kan du sjekke om det er noen stengte linjer nå eller senere i uken, og du kan planlegge reisen din her. Som du ser på bildet, så skriver du hvor du skal fra og hvor du skal til (her må du bruke navn på stasjonene). Deretter forteller appen deg hvilket tog du skal ta, hvor du eventuelt skal bytte og hvor lang tid det tar. Du kan også velge mellom "depart now" eller "set time". Denne appen viser også tider for buss, London overground, DLR og tog. Jeg pleier å bruke denne hvis jeg skal et sted jeg ikke har vært før, eller hvis jeg lurer på hvor lang tid det tar. Genialt :-)

Hva syns du om tipset? :-) Still gjerne flere spørsmål i kommentarfeltet dersom noe er uklart!

Liker

Kommentarer