Londonguide

Etter tips fra pappa, tenkte jeg å skrive et innlegg om hva som må gjøres, må ses og må spises i London! Det er sikkert mange av dere som skal til London i sommerferien, og jeg får jo nesten daglig spørsmål om den fine byen av lesere som skal til London i nærmeste fremtid. Jeg har også "London Tips" kategorien her på bloggen, men for å gjøre det enda enklere for dere, vil jeg samle mine aller beste tips i ett og samme innlegg.

SHOPPING

Oxford Street er ikke til å unngå. For meg som bor der, er denne gaten rene marerittet, spesielt i helgene. Men når det er sagt, ligger butikkene som perler på snor her. Dette er også det jeg vil kalle sentrum av London; Oxford Street, Regent Street, Carnaby Street og Bond Street. Her ligger det masse god shopping, som blant annet den gigantiske Topshop-en på Oxford Circus og selvfølgelig Selfridge's.

Victoria's Secret må du også innom når du er i London, uansett om du skal handle noe eller ikke. Denne butikken er bare helt fantastisk, så utrolig fin og gjennomført at første gangen jeg var der ble jeg bare gående rundt målløs over alle de fine dekorasjonene. Denne butikken ligger i New Bond Street.

For å komme seg bort fra dette marerittet på Oxford Street (hehe), kan jeg anbefale en tur til Westfield Stratford. Dette ligger et stykke utenfor London sentrum, men det er virkelig verdt turen. Dette er et innendørs kjøpesenter, så det passer perfekt dersom det tilfeldigvis skulle regne en av dagene du har planlagt shopping. Her ligger også butikkene som perler på snor, de er store med godt utvalg. Gigantisk kjøpesenter! Her finner du også London's andre Victoria's Secret-butikk.

Et annet must i shopping-London, er Knightsbridge. Her ligger fantastiske Harrods, som er et varehus tilsvarende Selfridge's. I området rundt Harrods er det mye roligere enn på Oxford Street, og her ligger det også et par andre fine butikker, som Zara, Zara Home, Topshop og Mulberry, samt noen spisesteder.

 

SPISESTEDER

Det er to områder i London jeg vil anbefale for mange gode restauranter, og det er James Street, sidegate av Oxford Street, og Piccadilly Circus / Leicester Square. James Street er en lang gate med kun restauranter bortover, og er en del av St. Christophers Place. Her har jeg blant annet spist deilig tapas på La Tasca og asiatisk på Cocochan, som jeg absolutt kan anbefale. På Piccadilly Circus / Leicester Square finner du også mange spisesteder, men her er det nok noe mer folksomt enn på James Street. Her ligger blant annet Friday's, for de som vil gå til noe de kjenner til fra før av.

Du burde også se etter et skilt på Oxford Street, nærme Forever 21, hvor det står St. Christophers Muse. Der går du inn en trang gang og kommer inn på en liten, søt plass med restauranter og kafeer som også er en del av St. Christophers Place. Anbefales! Ellers finnes det selvfølgelig spisesteder rundt om i hele London, så ta gjerne en titt her for å lese om de andre spisestedene jeg kan anbefale.

Andre ting du må spise i London, er frozen yoghurt på Pinkberry, belgisk vaffel eller crêpe med nutella og jordbær, donuts fra Krispy Kreme, drikke jordbærlemonade på Costa, spise cupcakes på The Hummingbird Bakery, spise makroner på Ladureè og drikke frappucino på Starbucks. Mmmm, jeg får vann i munnen bare ved tanken! Det er så utrolig mange fristelser i denne byen, så det er bare å forberede seg på masse godt, hehe.

MUSIKAL

Når du er i London, må du definitivt ta deg tid til å gå på en musikal! Til neste år har jeg lyst til å gå på enda flere, men foreløpig kan jeg anbefale We Will Rock You som går på Dominion Theatre på Tottenham Court Road. Dette er en musikal med Queens sine aller beste sanger, og jeg kan love at denne passer for både store og små i familien!

Å gå på musikal kan være ganske dyrt (ca 70 pund per billett), så jeg vil anbefale deg å ta turen innom teateret samme dagen for å spørre om de har noen last minute tickets. Vi fikk våre for 31 pund i stede for 70 pund, bare ved å gjøre det! Tips tips.

ANDRE BYDELER

Dersom du har tid, vil jeg absolutt anbefale deg å utforske litt mer av London enn bare Oxford Street. London har så mye mer flott å by på! Camden Town er ett av de kuleste områdene i hele London, med et gigantisk marked, massevis av forskjellige mennesker og utrolig mye god mat. Hit kan du gå bare for alle inntrykkene, og ikke minst for maten! Shoppingen på Camden Lock (markedet) er også veldig bra, her kan du finne vintage og andre skatter dersom du leter godt.

 

Notting Hill er også en utrolig fin del av London. Her finner du hus i pastellfarger på rekke og rad, og flotte innganger med søyler. Åh, drømmer meg bort, kunne ønske dette var litt nærmere universitetet så jeg kunne bodd der.. Hehe, men uansett! I Notting Hill finner du også mye vintage, både klær, vesker (designervesker) og interiør. Her er det også et marked, Portobello Market, som på mange måter er likt markedet i Camden. Men det er verdt et besøk! Tips: ikke spis før du drar hit, det er såå mye fristende! I Notting Hill kan du også finne den blå døren og bokhandelen fra filmen med samme navn. 

Et siste sted jeg vil anbefale utenfor London, er Hampstead, den fineste bydelen i London etter min mening. Det er her det bor flest mennesker med masse penger i London, og husene er så fantastisk fine. Hampstead er ikke så stort, men allikevel kan du finne mange fine butikker her, blant annet Zara Home og andre små boutiquer. Jeg har også funnet en vintagebutikk her som hadde noe designervarer, både vesker og sko, som er verdt å titte innom i ny og ned. Ellers finner du det kjente La Creperie de Hampstead her, hvor du kan kjøpe det som skal være Londons beste crepes. Og dersom du vil se London på en helt ny måte, kan jeg sterkt anbefale en tur i Hampstead Heath, som er parken i Hampstead. Den er amazing!

TURISTATTRAKSJONER

Er det din første gang i London? Ta bena fatt og se alle de fine turistattraksjonene London har å by på! En veldig fin runde å gå er fra Trafalgar Square, ned til Westminster og opp gjennom St. James Park og til slutt til Buckingham Palace. Du må også få med deg Tower Bridge, som er den fineste broen etter min mening.

Dersom du syns det blir for langt å gå for å se alle disse fine tingene, kan du hoppe på en sighseeing buss. De stopper på alle de kjente stedene i London, og her kan du hoppe av og på alle stedene du vil. Mulighetene er også da store for å ta fine bilder, og er det fint vær kan du velge en buss hvor du kan sitte på taket! Superfint.

Hva syns du om tipsene? :-D Skal noen til London i sommer? GOD TUR! 

 

- C

Liker

Kommentarer