Livet med ME

Er det noen som husker at jeg begynte på LDN i slutten av mai? Kort fortalt er LDN lav dose naltrexone, som kan virke positivt på autoimmune sykdommer som ME. Jeg har tatt disse pillene hver dag siden slutten av mai; først 1,5 mg, deretter 3mg og nå tar jeg 4,5mg fast hver kveld. Nå vil jeg komme med en oppdatering på hvordan det egentlig går etter en sommer på denne medisinen! Jeg har gått på den i over 3 måneder, og skrev LDN-dagbok helt frem til august, da sluttet jeg fordi jeg skrev det samme hver eneste dag; ingen bivirkninger.

Livet med ME er ikke bare-bare. Bortsett fra det åpenbare med sykdommen (les: utmattelse), har jeg slitt med mange andre ting som for eksempel hjertebank, mageproblemer, svimmelhet (føler at jeg ser stjerner og skal besvime) og verkende legger, ben og ledd. I tillegg kunne jeg ikke stå opp tidlig uten å sovne i løpet av dagen; så hver eneste dag jeg sto opp tidlig måtte jeg ha en power nap i løpet av dagen. I starten syns jeg ikke at LDN hjalp noe særlig, men når jeg nå ser tilbake på sommeren, har dette vært min beste siden jeg ble syk. Det er helt utrolig å kunne si det, men jeg fungerer faktisk normalt i hverdagen nå. Det er nesten (merk deg nesten) som at jeg er frisk igjen! Det er viktig å huske på at jeg fremdeles er syk, men at jeg fungerer normalt i hverdagen og kan jobbe en normal arbeidsuke som friske mennesker, er helt uvirkelig for meg. Ord kan ikke beskrive hvor glad jeg er.

Vanligvis blir jeg syk flere ganger per sesong, men nå har jeg faktisk ikke vært syk siden i juni. Det er ny rekord for meg, tror jeg! Rett etter at jeg skrev dette, ble jeg forkjølet (forrige uke). Men når det er sagt, så gikk forkjølelsen over på kanskje halvparten av tiden enn hva jeg er vant til! Dette har gått over all forventning, og jeg gleder meg til å se om dette vil fungere for meg i lengden også. Kanskje jeg blir enda bedre! Jeg trenger ikke å tenke på formen min og ta hensyn til sykdommen i dagliglivet lengre, og det føles helt fantastisk. Jeg tenker faktisk ikke på at jeg er syk hver dag lengre, noe jeg gjorde før. Til tider har jeg følt at hver dag er en kamp om livet, en veldig hard kamp som jeg nesten ikke orker å kjempe lengre. Neste steg blir trening, jeg er supermotivert, men akkurat nå har jeg ikke tid fordi jeg jobber fullt. Jeg vil tross alt ikke pushe grensene for mye; det å jobbe 8 timer hver dag er å pushe grensene nok for meg. Men jeg er veldig fristet til å begynne med yoga og pilates i London, for det vet jeg at jeg liker. Spørsmålet er bare om jeg orker det, i tillegg til å være fulltidsstudent. Det hadde vært en drøm som går i oppfyllelse!

For å oppsummere vil jeg bare si at, i fare for å høres ut som en levende reklame for denne medisinen; LDN har endret livet mitt. Jeg er så og si kvitt hjertebanken og verkingen i leddene i kroppen, og i tillegg kan jeg stå opp klokken 7 om morgenen uten å ta en power nap i løpet av dagen. Bare det er helt utrolig for meg! Jeg tror faktisk dette er redningen for mange med ME. Det er viktig å huske på at dette ikke vil fungere for alle, det vil fungere forskjellig og noen må kanskje gå på det lengre før de merker noen restultater. Men jeg anbefaler alle med ME å prøve, for man har overhode ingenting å tape på dette! Jeg har ikke fått en eneste bivirkning, og har bare positive erfaringer med dette. Et lite tips på slutten er at LDN bør tas etter 21:00 på kvelden for best virkning. LDN fås på resept, så snakk med fastlegen din om dette! Relativt billig er medisinen også, tatt i betraktning hva du faktisk får igjen for det:-)

Er det noen flere der ute som har erfaringer med LDN?

  • Annet

Liker

Kommentarer