Last day in Paris: Musee du Louvre

God morgen! I går kveld kom vi tilbake til London etter et kjempefint opphold. Vi har hatt det såå utrolig fint! Jeg har vært i Paris to ganger før og syns egentlig ikke noe spesielt om byen, men nå har jeg fått et helt nytt syn på den franske hovedstaden. Det er så vanvittig fint der; bygningene er så flotte, Eiffeltårnet er noe av det fineste som finnes på denne jord og det samme kan jeg si om Louvre. Byen er så fin og lys, og gjennomført. Det eneste jeg ikke liker er prisene (mat og drikke er dyrt i forhold til i London..) og franskmennene som bor der, hehe. Men byen Paris er jeg glad i! ?

Siden dagen vår i Paris, altså i går, tok vi bena fatt og gikk bort på Louvre. Vi bodde absolutt ikke langt unna, men mer opp hotellet i et annet innlegg. Køen så veldig lang ut, så jeg ble litt nedstemt da jeg var littttt lei av å stå i kø etter 2 og en halv time i kø dagen før, men det gikk overraskende fort. Jeg har vært på Louvre før, men følte jeg måtte få det med meg denne gangen også. Det er så utrolig fint der, og ikke minst gigantisk! Jeg er ikke spesielt opptatt av kunst, men Louvre er et must om man er i Paris.

Vi valgte ut noen ting vi skulle se, så det ble blant annet Mona Lisa, kronjuvelene, leiligheten til Napoleon, Venus, Afrodite og noen flere greske skulpturer. Selvfølgelig litt mer også mens vi gikk igjennom museet, men dette er de tingene jeg husker hva heter, hehe.

Utrolig flott og majestetisk!

Dette er noe av det fineste jeg har sett. Det er altså leiligheten til Napoleon. Jeg ELSKER jo lyskroner!

Ikke langt fra leiligheten til Napoleon fant vi kronjuvelene. WOW! Jeg er jo veldig opptatt av kongelige, og da ikke minst kronjuveler. Sjekk de diademene! Det med grønne stener er noe av det finetse jeg har sett. Et slikt vil jeg ha den dagen jeg blir prinsesse (hehe).

Og til slutt, bak et folkehav av turister, fant vi museets mest populære dame; Mona Lisa.

Har du vært på Louvre før?

  • Annet

Liker

Kommentarer