Julegavetips: do it yourself!

Thea spurte meg her om dagen om jeg hadde noen tips til julegaver hun kunne lage selv, og det fikk meg til å tenke litt.. Hvorfor ikke skrive et blogginnlegg om dette! Så takk Thea, for inspirasjon til innlegget, hehe :-D Jeg er, som dere vet, veldig glad i å lage ting selv og syns det er ekstra stas å kunne gi bort hjemmelagde gaver. For det første er det gøy å kunne si at du har laget det helt selv og at ingen andre har likt, og for det andre betyr det noe helt spesielt når gavene er made just for you!

Så her kommer mine aller beste DIY-tips, som du kan gi bort i julegaver, gaver generelt eller selvfølgelig bare lage til deg selv.

Armbånd og smykker.

Det er kanskje det jeg har laget mest av det siste året, og så mye skryt jeg har fått for det! Hvorfor ikke gi bort et helt armparty eller et fint smykke til en venninne, mor, tante eller svigermor? Alle jenter setter pris på smykker, uansett alder, det er jeg overbevist om! Jeg har lagt ut et par DIY-guides på smykker og armbånd, og du kan finne de forskjellige her: èn, to, tre, fire.

Drømmefanger.

Jeg elsker drømmefangere i alle størrelser, og jeg syns det er noe av det fineste du kan ha hengende på rommet ditt. Jeg ønsker meg en gigantisk en, og da mener jeg gigantisk, med mange fine fjær på.. Også syns jeg det er fint å ha en bitte liten drømmefanger som nøkkelring. Jeg syns dette er et supert gavetips, også fordi en drømmefanger skal fange de onde drømmene, og det er jo litt fint? Les hvordan jeg laget min her.

Peter Pan Collar.

Jeg laget en av disse for ikke så veldig lenge siden, men jeg la dessverre min igjen i Norge.. Uansett, krager er fortsatt i vinden og kan virkelig være prikken over i-en på et antrekk. Lag en krage med glitter, paljetter, perler, diamanter.. Your choice! Hvordan jeg lagde min kan du se her.

Kubbelys med pynt.

Jeg elsker kubbelys / stearinlys, og har leiligheten full av de.. Men hvite kubbelys kan bli litt kjedelig i lengden, så mitt tips er å pynte kubbelys og gi de bort i gave. Dette er noe både bestemor og venninner kan bli glad for! Pynt de etter hvordan du ønsker; enten med juletema (siden det er jul) eller noe litt mer nøytralt som kan stå fremme hele tiden. Du kan også kjøpe enkle lys i glass på IKEA (slike som her), ta av klistrelappen som allerede står på og sette på en ny klistrelapp med et fint sitat, et bilde av dere to eller bare et fint bilde. Mulighetene er mange, og kun fantasien setter grenser! Inspirasjon fra Kristin.

Bilde fra Krist.in.

Julestrømpe.

Dette er kanskje noe du burde gi før selve julaften, slik at den kan åpnes på morgenen, men jeg syns denne var så søt at jeg måtte bare ta den med! En liten, søt oppmerksomhet til noen du er glad i. Hele DIY-guiden kan du finne her. Fyll strømpen med favorittgodteriet, et blad og kanskje en liten oppmerksomhet? Jeg hadde blitt kjempeglad for det, hvert fall :-D

Bilde fra stripes & sequins.

Kleshengere.

For en veldig god stund siden nå, publiserte jeg det som må ha vært mitt første DIY-innlegg her på bloggen, nemlig mine pyntede kleshengere. Jeg pyntet de som jeg ville med perler og stener, og vips var mine hvite kleshengere fra IKEA litt mer spennende enn før. Jeg kjøpte bare en pakke med helt hvite kleshengere, og pyntet i vei! Du kan lese mer om det her.

iPhonecover.

Dette kan enten bli en veldig personlig gave, eller bare en fin gave. Velg selv hva slags bilde du vil ha i coveret, print ut og voila! Dette trenger ikke koste noe særlig heller, et blankt iPhonecover kan du få på ebay eller miniinthebox.com til 2-3 pund, om ikke mindre. Hvordan du kan lage et slikt deksel kommer her på bloggen i begynnelsen av neste uke!

Norgesglass / syltetøyglass med søtsaker.

Vask et Norgesglass eller et syltetøyglass i oppvaskmaskinen og dekorer det med diverse scrappesaker. Her setter kun fantasien grenser! Du kan pynte det akkurat som du vil, enten du vil male det, sette på dekopasj eller bare et søtt bånd rundt glasset. Fyll det med hjemmelagde søtsaker, for eksempel makroner, fløtekarameller (perfekt til julen!) eller pikekyss.

Bilde herfra.

Lipscrub.

Hvilke jenter liker ikke skjønnhetsprodukter? Da jeg fant denne DIY-guiden på Honestly WTF, visste jeg med en gang at den måtte med i dette innlegget. Skjønnhetsprodukter som er spesiallaget kun for meg hadde absolutt slått an her i gården, hvert fall! Her kan du også pynte glasset litt ekstra, sette på en søt lapp og kanskje en liten sløyfe eller en diamant? Supercute! Les hele guiden her.

Bilde fra Honestly WTF.

Vinglass.

Denne fant jeg også på Honestly WTF, og syns det er kjempefint. Vinglass kan du kjøpe veldig billig på IKEA, så dette er også en veldig økonimisk julegave spør du meg! Om du velger å gi bare to eller et helt sett med seks stk er helt opp til deg selv og hva du ønsker. Jeg syns disse er fine til spesielle anledninger, kanskje nyttårsaften? Les hele guiden her!

Bilde fra Honestly WTF.

Julekort.

Og til slutt, dersom du ikke har planer om å gi en gave i det hele tatt, men vil gi en liten oppmerksomhet; lag et fint kort, da vel! Dette er noe av det fineste du kan gi bort syns jeg, et helt hjemmelaget julekort som du tydelig har brukt mye tid på.

Hva syns du om disse tipsene?

- Christina

  • Annet

Liker

Kommentarer