I kofferten: norske matvarer

I går ble jeg nesten ferdig med å pakke! Snakk om å være effektiv. Jeg har enda ikke veid kofferten, den er sikkert mer enn 20 kg, og jeg har heller ikke hatt oppi de norske matvarene jeg har kjøpt. Men den tid, den sorg, haha! Etter ett år i England har jeg skjønt at det er visse ting man ikke får tak i der som jeg så gjerne skulle hatt, derfor er det alltid med noen norske matvarer i kofferten min når jeg reiser. Så nå skal jeg vise dere hva jeg har med, og med en liten begrunnelse på hvorfor jeg har akkurat de tingene!

Speltlomper- i England finnes det ikke andre lomper enn tortillalefser, og det blir ikke helt det samme. Disse skal jeg bruke som pizzabunn, og kanskje lage wraps av!
Tacokrydder- ja, det finnes selvfølgelig det i England, men det smaker ikke likt som i Norge. Derfor foretrekker jeg (vi) å ta med hjemmefra!
Melkesjokolade/boble karamell- ingen sjokolade slår Freia Melkesjokolade, så det har jeg liggende i skapet mitt i London fra før av. Men den nye favoritten er boble karamell, så den er med i år!
Dent- jeg har hektet på salt lakris, og det finner jeg ikke i England. Noen som har tips til hvor jeg kan finne det?
Bearnaisesaus- tro det eller ei, men de ser ut som spørsmålstegn når jeg spør etter bearnaise i matbutikken der.. Noen få restauranter serverer det!

Tomatsuppe på pose- også umulig å få tak i, og sær som jeg er, er jeg veldig glad i posetomatsuppe, haha.
Brunost- trenger jeg å si noe? ELSKER brunost!
Gulost- vanligvis tar jeg med Greddost, men nå ville jeg prøve denne. Gulosten i England går bare ikke an å ha på brødskiven med mindre den er smeltet, så da må jeg ty til norsk ost.
Kryddersmør- enda en vare man ikke finner i England, men som er perfekt på alt mulig kjøtt når man ikke gidder å lage saus.
Grillkrydder- jeg ELSKER grillkrydder, bruker det på omtrent alt! I England er det nærmeste jeg kommer aromat, og det er jo noe helt annet. Det er faktisk krise om jeg ikke har med grillkrydder, da kan jeg blant annet ikke spise bakt potet, som er livretten min.

Så ja, alt dette er med i kofferten! Er spent på om jeg får med alt, men jeg håper jo selvfølgelig det. Og ja, jeg tar det i bagasjen som sendes, men mye av det kan man også ha i håndbagasjen:) I London finnes det også en butikk med skandinavsike matvarer, Scandi Kitchen, om man får helt abstinenser, men der er det jo selvfølgelig kjempedyrt, så jeg tar bare med fra Norge. Både enklere og billigere! Også gjelder det å benytte sjansen når man får besøk ;-) Til jul vil jeg gjerne ha julemarsipan og til påske ønsker jeg lilla påskeegg..

Hva ville du tatt med fra Norge til utlandet? Gøy å høre!

  • Annet

Liker

Kommentarer