How to make a dreamcatcher

Nå har jeg satt sammen en liten DIY-guide til dere om hvordan man enkelt kan lage sin egen drømmefanger! Det er faktisk ikke så vanskelig som det ser ut til, bare mønsteret i midten kan være litt vrient. Jeg håper dere skjønner forklaringen min, hvis ikke må dere gjerne spørre i kommentarfeltet eller sende meg en mail med spørsmål :-)

Dette trenger du:
· Ringer, jeg brukte èn stor og tre små på min. Du kan bruke hva slags ringer du vil; ståltråd du former selv, treringer (jeg kjøpte mine på en garnbutikk), gamle armbånd eller hva som helst. Så lenge formen er rund!
· Tråd; broderigarn, hemp, nylontråd, semsket skinntråd.. Her kan du også velge fritt.
· Perler, fjær.. Hva enn du vil pynte drømmefangeren din med.
· Saks.
· Lim.

Steg 1

Aller først skal du ta tråd rund ringene i drømmefangeren. Enten kan du bare surre tråden rundt, eller du kan bruke heklemetode for å få det litt penere. På min første drømmefanger bare surret jeg tråden rundt, mens her har jeg fått hjelp av mamma til å hekle rundt. Jeg personlig syns det er mye finere!

Steg 2

Nå har vi kommet til den vanskelige delen; nemlig mønsteret i midten av drømmefangeren. Jeg har prøvd å forklare på bilder hvordan det skal gjøres, men svarer som sagt gjerne på spørsmål om du ikke får det til!

Knyt en knute der du vil begynne med mønsteret ditt. Jeg begynner alltid øverst på drømmefangeren.

Dra tråden i ønsket lengde bortover, over ringen og gjennom på venstre side som vist på bildet.

Dra så tråden over på høyre side, og stram til. Gjenta prosessen helt til du er ferdig med første rad, før du begynner å jobbe deg innover i drømmefangeren. Når du kommer til midten kan du avslutte med en perle, og knyte tråden bak.

Gjenta i alle ringene.

Steg 3

Etter å ha laget mønsteret i midten av drømmefangeren, er det egentlig bare montering igjen. Fest de små ringene fast i den store med tråd. Jeg har valgt å sette på perler fra den store ringen til de mindre.

Til slutt fester du fjær på de ringene du vil ha fjær hengende fra. Metode: ta en perle på tråden din, og ha litt lim på fjæren (evt. inni perlen). Stikk fjæren med lim inn i perlen, og la den ligge til limet har tørket. Voila, og den sitter fast!

Drømmefangere kan lages i alle mulige størrelser, så det står helt fritt hvor stor eller liten du vil ha den. Fin venninnegave spør du meg, jeg syns hvert fall drømmefangere er superfint!

Slik ble den ene, lille ringen seende ut. Gjør det samme på alle de små ringene (velg selvfølgelig mengde fjær og perler selv), og du er ferdig! På de to ringene på siden kommer jeg til å feste kun to rader med fjær hengende ned på sidene, og ikke en i midten. Jeg rekker dessverre ikke å gjøre den helt ferdig nå, men resultatet på hvordan den forrige ble kan du se her.

Hva syns du om guiden? Forsto du det?
Hvis noen av dere lager drømmefanger ved hjelp av guiden min, send gjerne bilde til tha_christina@hotmail.com. Hvis jeg får inn flere bilder, kanskje jeg kan lage et innlegg med de :-D

- Christina

Alle bilder og beskrivelser av meg.

  • Annet

Liker

Kommentarer