Homemade müsli

God morgen? Onsdag og lillelørdag, noe som betyr oppskrift på bloggen! Jeg syns det passer perfekt med oppskrift på onsdager, så jeg håper at dere liker det. Denne gangen passer det ekstra bra siden jeg har flyttet hjemmefra på nytt (haha) og endelig har tatt opp igjen matlaging for fullt. Jeg har faktisk flere oppskrifter på lur til flere onsdager fremover også, men akkurat nå skal jeg ta for meg det vanskeligste og viktigste måltidet om dagen; nemlig frokost. Jeg hater å spise frokost, jeg er virkelig ikke sulten så tidlig om morgenen, men jeg må ha noe for å fungere. Derfor har jeg lagd hjemmelaget müsli for å ha noe fristende i skapet! Oppskriften fant jeg hos fine Karoline, men jeg har gjort min egen vri på den.

Du trenger: ? 250 gram havregryn ? 100 gram hasselnøtter ? 50 gram mandler ? 1,5 dl solsikkefrø ? 1 dl sesamfrø ? 1 dl kokosmasse ? 6 ss honning ? 3 ss olje.

Hakk opp nøtter, eller eventuelt se om du finner ferdigdelte i butikken (jeg fant hasselnøtter i biter). Deretter blander du alt det tørre i en bolle. Honningen og oljen skal varmes på svak varme til alt er smeltet, før du heller dette over den tørre blandingen din. Bland godt før du har alt utover to stekebrett. Stekes i ovnen på 140 grader i 35 minutter. Halvveis i steketiden kan du røre litt på blandingen mens den står i ovnen. Oppbevares i lufttette bokser.

Dette er så utrolig godt! Jeg liker det spesielt godt med vaniljeyoghurt og en kladd med peanøtsmør på toppen. Åh NAM, jeg har fått så hektet på det! Dere må prøve ut dette som frokost; det er så godt og mektig, samtidig som at jeg faktisk har lyst på det. Kan tenke meg at det er godt med både gresk og tyrkisk yoghurt, kesam og kanskje cottage cheese også. Anbefales!

Hva spiser du til frokost?

  • Annet

Liker

Kommentarer