Homemade lemonade with strawberries

God morgen!

Solen titter endelig frem igjen etter noen dager med regn og grått vær, så hva passer vel bedre enn en oppskrift på en utrolig god og forfriskende limonade? Jeg elsker limonade, og i England er jo denne drikken veldig vanlig. Favoritten min er definitivt strawberry lemonade fra Costa, yum, den er helt farlig god! Så jeg ville prøve meg på noe lignende, og resultatet ble kjempegodt.

Til èn karaffel trenger du: ? 2 sitroner, både saften og skallet ? 5 dl vann ? 1-2 dl sukker.

Kok opp vann og rør inn sukkeret. La det hele trekke med skallet av de to sitronene, før du til slutt tilsetter saften fra sitronene. Sil over i en karaffel, og la den avkjøle helt før servering. Ha gjerne i litt kaldt vann etter du har silt over hele limoaden; det gjorde jeg da min ble litt for konsentrert. Jeg lot min stå på benken til den var romtemperert, og deretter satt jeg den inn i kjøleskapet. Del opp jordbær og ha oppi, slik at jordbærene får gitt fra seg litt smak. Rett før servering har du oppi noen isbiter, og du har en iskald og forfriskende sommerdrikk!

Den ble ikke helt som jordbærlimonaden til Costa, fordi jordbærene fikk ikke gitt fra seg nok smak hos meg, men det går jo også an å lage jordbærpurrè og ha oppi for ekstra jordbærsmak. Men jeg syns denne ble kjempegod og frisk allikevel! Den smakte absolutt ikke for søtt, og her i familien gikk den rett ned med klager om at jeg ikke hadde lagd mer, haha. Kan selvfølgelig lages uten jordbær også. Perfekt å servere i varmen!

Hva syns du? Har du laget limonade før? :-D

- C

  • Annet

Liker

Kommentarer