Grunnoppskrift på verdens beste sjokoladecupcakes!

Endelig er lillelørdag her, og det betyr en ny oppskrift på bloggen! Denne gangen vil jeg dele oppskrift på verdens beste sjokoladecupcakes med dere. Jeg bakte disse på søndag da Fredrik feiret familiebursdagen sin, og jeg syns de ble såå gode. Jeg har aldri lagd sjokoladecupcakes før, så jeg bare prøvde meg litt frem på kjøkkenet, og resultatet ble superbra om jeg kan si det selv. Disse smelter på tungen og smaken er bare så utrolig god! De ble uten frosting denne gangen, så dette er bare oppskrift på selve cupcaken.

Til ca 12 cupcakes trenger du: ? 100 gram romtemperert meierismør ? 1,5 dl sukker ? 2,5 dl hvetemel ? 2 romtempererte egg ? 1,5 dl kremfløte ? 1 ts bakepulver ? 1-2 ss Freia sjokoladesaus ? 4 ss Freia bakekakao.

Kjør smør og sukker i kjøkkenmaskin til du får en fin og jevn masse. Tilsett ett og ett egg, og rør i ca ett minutt mellom hver. Bland hvetemel og bakepulver i en egen bolle, og sikt det minst to ganger. Dette er for å få luftige cupcakes. Deretter tilsetter du melblandingen i resten av røren, og heller over kremfløte. Til slutt har du oppi sjokoladesaus og kakao. Jeg husker ikke helt hvor mye jeg brukte av alt, fordi jeg bare hadde oppi litt og litt, så det er mulig dere må smake dere frem til litt mer av begge deler.

Stekes på 200 grader i ca 20 minutter. Som krem ville jeg valgt smørkrem med sjokolade; NAM! Disse må forresten ikke oppbevares kjølig; cupcakes som inneholder smør vil bli tørre da. Oppvares tørt i romtemperatur, gjerne under et håndkle eller i en plastpose/boks.

Håper det smaker!

  • Annet

Liker

Kommentarer