Fotballfrues ostebriks ala Christina

Å wow, disse MÅ dere prøve folkens! Jeg elsker ostebriks, jeg elsker rundstykker og jeg elsker ting med ost på, så da Fotballfrue la ut oppskrift på miniostebriks ble jeg superfristet til å prøve de selv. Men fordi jeg ikke spiser lavkarbo, og har dårlig erfaring med mat som er det (syns det smaker så annerledes og spesielt), gjorde jeg min egen vri på oppskriften. Det var faktisk veldig enkelt, og det ble så utrolig godt at jeg har ingredienser til enda en runde klare i kjøleskapet! Nå vet jeg jo ikke hvordan de egentlig skal smake, men denne oppskriften kan jeg hvert fall anbefale.

Til ca 16 ostebrikser trenger du: ? 6 dl hvetemel (sikkert godt med grovt mel også!) ? 2 ts bakepulver ? en klype salt ? 200 gram ost (jeg blandet 50/50 revet mozzarella og revet cheddar) ? 2 dl gresk yoghurt ? 4 egg ? 0.5 dl smeltet smør.

Bland det tørre i en bolle, inkludert osten, men la det være igjen litt som du kan strø på toppen. Smelt smør og tilsett sammen med yoghurten og eggene før du rører godt sammen med det tørre. Dette kan du fint gjøre for hånd, men det er alltid en fordel med kjøkkenmaskin. Røren skal være veldig klissete, så ikke tilsett mer mel! Den skal ikke være som en vanlig gjærbakstdeig; den skal være mer som en røre, altså veldig klissete. Ha bakepapir på en stekeplate og lag små rundstykker ved hjelp av en skje (altfor klissete til å ta i). Strø til slutt over litt ost på toppen. Stekes på 200 grader i ca 20 minutter, men følg med, for det kan variere fra ovn til ovn!

Supergode mens de er varme, for da er osten inni smeltet. Men de er veldig gode kalde også. Jeg spiser de uten pålegg på, men kan se for meg at de er yummy med salami på, naaaam. Gleder meg allerede til å bake de på nytt, for de ble så utrolig gode! Aldri smakt noe lignende før, og jeg tror det er yoghurten som gjør de så saftige og spesielle i smaken. En veldig god, spesiell smak, da!

Har du prøvd noe lignende før? Håper noen prøver seg på denne oppskriften og NYTER ?

  • Annet

Liker

Kommentarer