Fårikål og eplepai

God morgen? Jeg pleier jo som regel å dele oppskrifter med dere ca en gang i uken, så nå tenkte jeg at onsdag kan bli en fast dag til det? Onsdag er jo i tillegg lillelørdag, så da kan man kose seg litt ekstra, hihi! Også tenkte jeg at søndager kan være videobloggdag, selv om det kanskje ikke blir hver uke. Er ikke det gøy med litt faste innlegg? Det syns jeg, da blir det litt som et magasin her inne! Uansett, på søndag hadde vi tante, fettere og morfar her på middag, og da ble det servert fårikål og eplepai. Skikkelig høstmiddag!

Det jeg skal dele oppskriften på er selvfølgelig ikke fårikål, men eplepai! Det må man lage minst en gang hver høst, og denne oppskriften er veldig god.

Du trenger:

· 125 gram smør
· 1 dl / 100 gram sukker
· 2 eggeplommer
· 2-3 ss melk
· 4 dl hvetemel
· en halv ts bakepulver

Fyllet:
· epler
· sukker
· kanel

Rør sukker og smør til en lys krem. Rør inn eggeplommene og melken og tilsett hvetemel og bakepulver. Deigen må ikke røres for mye, da blir den vanskelig å kjevle ut. Ca 2/3 av deigen trykkes ned i en smurt paiform; la gjerne deigen gå litt oppover i kantene. Del eplene i båter og ha sukker og kanel over. Legg disse som et fyll over hele paibunnen. Du kan også tilsette litt vaniljekrem. Resten av deigen kjevles ca en halv cm tykk. Skjær den i 1,5 cm brede strimler og legg dem over fyllet. Legg til slutt en strimmel rundt kanten, og smør med egg før steking.

Yum! Serveres gjerne med vaniljeis eller vaniljesaus.

Flere som er glad i epledesserter? :-D

  • Annet

Liker

Kommentarer