FAQ - Utelivet i London

ENDELIG dere! Jeg får så mange spørsmål om utelivet i London hver gang jeg skriver om en klubb, både i kommentarfeltet og på mail, så nå har jeg samlet sammen de spørsmålene som blir oftest stilt slik at det er lettere å finne svar og lettere for dere å forstå :-) Jeg tenkte jeg skulle skrive en egen utelivsguide senere, med en oversikt over bra området og klubber å dra på, men først er det en del spørsmål vi må få klarhet i, så let's go!

Hva er egentlig en promotør?
Først og fremst er det greit å vite hva en promotør er, i og med at vi så og si bare drar ut med det. En promotør er ansatt på klubber og jobber med gjestelisten og får folk inn på klubbene. Det er i hovedsak jenter de vil ha med seg inn, for å "lokke" til seg flere gutter, men man kan også gå som en mikset gruppe. Dessverre ikke ren guttegruppe. Promotøren får deg på gjestelisten på klubber du i utgangspunktet ikke ville kommet inn på, som regel får man gratis inngang (har betalt et par ganger, men det er veldig sjeldent), man får et bord (noe som normalt ville kostet mellom 10 000 - 20 000 kr) og en del gratis drikke. Hvor mye man får er jo litt forskjellig, men de promotørene vi går med får vi mer enn nok av! Det er ingen garanti for at du får ubegrenset med drinker, men så og si. Bordet kan også bli solgt i løpet av kvelden, det er viktig å forstå, men det tar som regel et par timer og da gjør det ikke noe. En promotør koster ingenting for oss; de får betalt for å få med jenter inn på klubbene (av klubbene de er ansatt hos)!

Hvordan får man promotør?
Promotører er OVERALT i London! På torsdag ble vi faktisk stoppet av en som jobbet som promotør, det har vi blitt tidligere også, og noen har tatt kontakt med meg fordi de har lest bloggen min. Vår første promotør, som Stine ble kjent med, fant hun nummeret til på Facebook. Derfra har vi blitt kjent med flere, så det er ikke så lett å fortelle hvordan man kan skaffe seg promotører. Vi møter nesten alltid nye promotører ute som kanskje har andre klubber, gir de nummeret vårt også tekster de oss. Men som sagt blir vi ofte stoppet på gaten av promotører som vil ha oss med på klubbene de jobber på; og selv om dette kanskje høres litt shady og merkelig ut, så er det sånn det funker. Ikke tenk automatisk at han som stopper dere (for ja, de fleste promotører er gutter) er ekle! Det hender også at promotørene står i køen på klubber, så finn en klubb du vil inn på, still deg i køen, så er sjansene store for at du møter en promotør i køen der som kan sette deg på gjestelisten sin! Også fant jeg nettopp DENNE gruppen på Facebook som er verdt å sjekke ut.

Er det vanskelig å få seg en promotør?
Absolutt ikke! Det er kanskje det letteste i hele verden. Kommer du i kontakt med en promotør kan du bare spørre om du kan joine bordet hans en kveld, så er du inne :-) De fleste promotører får betalt for per jente de har med seg inn på klubbene, så de vil selvsagt ha så mange som mulig. Vi har aldri fått nei av promotørene våre når vi spør om å få bli med ut, selv om de som regel sender melding først for å få oss med. Jeg får omtrent daglig meldinger om vi vil bli med hit eller dit.

Hvilken forkjell utgjør det å dra med promotør sammenlignet med uten?
Først og fremst kommer vi inn på klubber vi i utgangspunktet ikke ville kommet inn på uten promotør (mest sannsynlig). De klubbene som har promotører er eksklusive members only klubber hvor folk betaler flere titusner av kroner for å kjøpe et bord, noe vi åpenbart ikke har penger til. Noen steder kommer man ikke inn uten å stå på gjestelisten eller uten å kjøpe bord engang, så da er promotør løsningen! Dessuten blir hele kvelden vår gratis da vi kommer inn gratis, får bord og free drinks. Ganske stor forskjell, spør du meg! Jeg hadde aldri dratt på disse stedene uten promotør; for selv om vi kanskje kommer inn, koster det som regel 20 pund i døren og drinkene ligger på rundt 15 pund (vanlig pris for drinker i London er 7-8 pund).

Er det kjipt uteliv om man ikke har promotør?
Det er jo litt smak og behag. Noen føler seg kanskje ikke komfertabel med å dra ut med promotør, men vi elsker det! Jeg syns ikke utelivet uten promotør er direkte kjipt, men det er dette jeg syns er gøyest. Først og fremst fordi jeg liker slike klubber best; klubber med litt klasse som ikke er stappfulle av ekle og tacky folk. Også hadde det blitt veldig dyrt om jeg skulle dratt ut så ofte uten promotør! Da hadde jeg riktignok dratt på andre steder, men det er vanlig å måtte betale 10-15 pund i inngang, pluss at du må kjøpe drinker selv til minimum 7-8 pund per drink. Vi drar som regel aldri ut uten promotør lengre, men som sagt er dette smak og behag. Jeg klarer fint å ha det gøy på puben også :-)

Hvor lenge pleier dere vanligvis å være på klubbene?
Når man drar ut med promotør må man være på klubbene når de åpner, som pleier å være klokken 11. Det er fordi dealen er at klubben skal se full ut allerede fra starten av, men jeg syns det er greit. Vi pleier ikke å vorse når vi drar ut med promotør, for de vil ikke at vi skal være fulle når vi kommer, så vi tar den tiden fra vi kommer dit til det blir fullt av mennesker som et slags vors. Funker helt supert for meg! De fleste klubbene stenger 3 - 4, og vi er der som regel til rundt stengetid.

Hvordan pleier folk å kle seg når de er på byen?
På disse stedene med promotør er det dresscode HIGH HEELS for jenter, så du kommer faktisk ikke inn uten høye sko. Det er superviktig å huske på, og det er bare noe man må godta. Jeg syns det er et greit krav, for jeg ville hatt på meg høye sko uansett :-) Ellers går vi alltid med kjole eller skjørt, men det er også noen som går i jeans og en fin topp med høye sko til. Jeg foretrekker kjole, riktignok! Da føler jeg meg alltid fin, og jeg vil heller være overdressed enn underdressed ;-)

Er det lett å komme i kontakt med andre der, til tross for høy musikk, eller blir dere fort sittende som en egen gjeng, uten nye folk eller andre briter?
Det blir hva du gjør det til! Folk er alltid åpne for å møte nye mennesker når man er ute på klubber, så det er sjeldent vi sitter som en egen gjeng. Vi blir alltid kjent med nye folk og hilser på nye mennesker hele tiden, enten vi holder oss på bordet vårt eller ikke. Når man går ut med promotør er det ikke bare oss promotøren har med seg, men gjerne flere gjenger, så da er det ekstra lett å komme i kontakt med de som er på samme bord som oss :-)

Hvordan er det å komme seg hjem fra disse stedene, også om dere har fått litt for mye å drikke?
Du må komme deg hjem på egenhånd, så det er ditt eget ansvar uavhengig av hvor mye du har drukket. Det er ingen som passer på deg; det er ikke promotøren sitt ansvar. Vi tar alltid nattbussen, for den går direkte hjem til oss fra sentrum. Man kan jo også ta en taxi dersom man heller vil det, men om vi skulle gjort det hver gang hadde det blitt veldig dyrt, hehe. Undergrunnen stenger rundt halv 1, så det er buss eller taxi som gjelder!

Er det stor forskjell på utelivet i London og Oslo (eller en annen norsk storby)?
Nå er jeg absolutt ingen ekspert på utelivet i Oslo eller Norge generelt, men jeg tør allikevel å påstå at JA, det er stor forskjell! Er det i det hele tatt noe som heter promotører i Oslo? Jeg har hvert fall aldri opplevd det, så da blir det jo med en gang stor forskjell i og med at vi her får en hel kveld gratis ved å dra med en promotør. I Norge syns jeg det generelt er dyrt å dra ut, både for inngang og drikke, og for meg som liker å drikke på klubbene blir det veldig kjedelig. Jeg kan jo ikke kjøpe så mange drinker på et utested i Norge, det blir for dyrt.. Jeg føler egentlig ikke at utelivet i London og i Oslo kan sammenlignes engang! Jeg har aldri vært glad i å dra på byen, før jeg flyttet hit, så det sier vel sitt syns jeg.

Hvor bør vi dra om vi vil dra en eksklusiv plass med kjekke gutter?
Haha :-) Alle stedene vi drar på er eksklusive klubber, og da sier det seg selv at det er mange kjekke gutter der. Sjekk ut klubbene jeg har skrevet om under Londontips! I Mayfair og Soho ligger hvert fall mange eksklusive klubber du kan vurdere.

Hvor bør vi dra på nyttårsaften?
Dette spørsmålet har jeg fått SÅ mange ganger de siste ukene! Jeg feiret nyttår her i fjor, men det var før jeg begynte å dra ut med promotør, og det var ingen vellykket feiring. Det var helt greit, men ikke noe jeg vil anbefale videre. I år har vi også planer om å være her, og da skal vi rett og slett snakke med promotørene våre og høre hva de anbefaler. Bortsett fra det har jeg dessverre ingen tips, i og med at jeg foreløpig ikke vet noe om utelivet her til nyttår.. Det er nok køer overalt på nyttårsaften og man burde kjøpe billett til et sted i forveien, vil jeg tro. Men mitt aller beste tips er å prøve å komme i kontakt med en promotør som kan hjelpe dere, med mindre dere bare vil stole på det Google kan hjelpe til med. Beklager at jeg ikke er til mer hjelp om akkurat det der!

Lurer du på noe mer om utelivet? Kanskje til det neste innlegget jeg skal skrive? Fyr løs i så fall :-)

Liker

Kommentarer