En guide til kommende England-studenter!

Jeg får flere spørsmål i uken som har med flytting til London / England å gjøre, så da jeg fikk spørsmål om jeg ikke bare kan skrive et innlegg med litt tips i forhold til forberedelser til flytting, viste det seg at dette var en kjempegod idè! Så slipper jeg å svare på det samme flere ganger via mail, hihi. Så her kommer en liten guide til alle dere der ute som skal flytte til utlandet (helst England / London, da) enten nå i høst eller senere i fremtiden. Husk at dette innlegget kun er basert på mine egne efaringer, så noen andre hadde kanskje hatt andre tips å komme med. Uansett, jeg håper dere liker det og får svar på det dere lurer på! 

? Skolen, papirer osv. 

Mitt aller første tips er å være tidlig ute med alt! Det er litt sent å tipse om det nå til dere som flytter allerede til høsten, men til dere som enda ikke har søkt; vær tidlig ute med absolutt alt fra søknad til universitetet til søknad til Lånekassen! Det første og viktigste å få i orden, er pengene fra Lånekassen. Søk dit så tidlig som mulig, for som student i utlandet får du pengene på konto så fort søknaden din er godkjent og du har signert gjeldsbrevet. Akkurat i år er de veldig trege, for jeg søkte for nesten to måneder siden og har ikke fått svar ennå..

Neste tips er å melde seg inn i ANSA, som er norske studenters forening i utlandet. Alle må ha studentforsikring, og jeg har min via nettopp ANSA. Den er skreddersydd for oss studenter i utlandet, og så vidt jeg vet er det den billigste på markedet akkurat nå. Du burde også sjekke godt opp at den dekker alt du trenger, jeg for eksempel har kjøpt tilleggsdekning av iPhone fordi det ikke er inkludert. Så nå har jeg forsikring dersom iPhonen min skulle bli stjålet igjen, hehe. Dersom du er interessert i å sjekke med andre forsikringsselskaper kan du jo gjøre det før du bestemmer deg helt. 

Sett deg gjerne også inn i alt fra telefonabonnement til legekontor og tv / internettoperatør (dersom du skal bo i leilighet). Jeg har mobilabonnement fra Talkmobile, men for å være helt ærlig vil jeg ikke anbefale det videre. Det er to års bindingstid, så jeg må dessverre ha det i hele år også, men etter det blir jeg nok å bytte. Giffgaff skal visstnok være veldig bra, men andre operatører verdt å sjekke ut er O2, T-Mobile, Three (3) og Orange. Sjekk også ut tv / internett i samme slengen; vi har begge deler i èn og samme pakke fra Virgin Media, som vi betaler ca 40 pund for i måneden. Ikke verst når man deler det på fire! Angående lege, har mange universiteter egne legekontorer de samarbeider med, men det kan være lurt å sjekke på forhånd. 

? Bolig

Som dere kanskje vet, så liker jeg å være tidlig ute med ting. Derfor vil jeg anbefale å sjekke ut boområder så fort som mulig! Finn ut hvilket område skolen din ligger i, og hvor det er vanlig at studentene bor i forhold til skolen. De aller flest (alle?) universiteter i England har halls of recidence som man kan bo på, men som dere vet har jeg bodd i egen leilighet i stede. Sjekk ut halls på din aktuelle skole og bestem deg for om du vil bo der eller i privat leilighet. Sjekk også ut priser og hva du burde regne med å betale, så du ikke får bakoversveis av prisene. Rightmove er en helt genial side dersom du ser etter leilighet, og det er her vi fant begge våre. 

? Pakking

Det vanskeligste er kanskje å pakke når man skal flytte hjemmefra. Mitt første tips er å rydde gjennom skapet før du begynner på pakkingen! Fjern klær du aldri bruker; gi de bort til Fretex feks. Deretter tenker du over hvilke klær du kommer til å bruke mest, og for all del ikke pakk med deg for mye. Det kommer til å bli MYE shopping, enten du er klar over det nå eller ei ;-) Husk også på at du skal hjem til jul og påske, så å ta med seg sommerklær er ikke nødvendig. Det blir surt og kaldt i England også, selv om det ikke kommer så veldig mye snø. Pakk med boblejakke, jeg trengte absolutt min! 

Til slutt vil jeg bare si at London er en helt fantastisk by å studere i, og jeg anbefaler den til alle som har mulighet til å gjøre det. Jeg er så utrolig glad i London, og angrer ikke et sekund på at jeg flyttet dit! Jeg har faktisk aldri hatt det bedre. ?

Lurer du på noe mer? Still spørsmål i kommentarfeltet, så svarer jeg gjerne! 

Liker

Kommentarer