DIY makeup bag - step by step

God morgen!

Jeg har laget enda en makeup bag, og denne gangen tok jeg steg for steg bilder til dere. Denne gangen fikk jeg heller ikke noe hjelp av mamma, så jeg kan stolt si at jeg har laget denne helt selv :-D Litt mindre enn den forrige ble den, men det er rett og slett fordi jeg valgte en litt mindre glidelås. Siden jeg er så snill lagde jeg denne makeup bagen til Thea, så den er hennes.

Du trenger:

? Bomullsstoff
? Blonder
? Glidelås
? Saks
? Knappenåler
? Symaskin

Dette gjør du:

Klipp stoffet i to like store deler. Deretter begynner jeg med glidelåsen. Fest den fast med knappenåler som vist over, på den ene stoffbiten.

Sy en søm med glidelåsfot på symaskin.

Deretter snur du stoffet og syr en pyntesøm. Sy så lang inn mot glidelåsen som overhode mulig. Gjenta på den andre stoffbiten.

Du har nå sydd de to stoffbitene sammen.

Klipp opp blonder og legg de opp på ønsket side av sminkemappen. Ikke fest de fast på noen som helst måte ennå; legg de kun opp for å se hvor mange du trenger og hvor stor avstand du ønsker mellom hver blonde.

For å sy på blondene begynner vi nederst, og tar for oss èn og èn rad av gangen. Fest blonden med kanppenåler..

Og sy en vanlig søm så langt opp til kanten som mulig. Det er for å unngå at sømmen syntes når du legger på neste blonde.

Legg på neste og gjør som du gjorde på den forrige blonden. Legg blonder nesten helt opp til toppen, men la det være plass til èn blonde øverst. Den skal legges litt annerledes.

For å unngå at sømmen på den øverste blondes syntes, legger vi den andre veien, eller opp ned om du vil. Fest med knappenåler, og sy en søm.

Deretter bretter du ned blonden, og voila! Sømmen syntes ikke, og blonden ser fin ut. Her kan du gjerne stryken den litt i kanten for å få den til å holde seg nedover.

Så til montering av sminkemappen. Før du gjør dette er det viktig at du åpner glidelåsen slik at du har noe å vrenge den igjennom. Fest knappenåler på alle kantene og sy en vanlig søm. Dersom sminkemappen er litt for bred, klipper du bare av blondene og stoffet i kantene. Det gjorde jeg. Til slutt burde du sikke (sy en sikk-sakk-søm) i kantene, slik at det ikke rakner opp.

Nå skal den se slik ut.. Klar til å vrenges!

Resultatet:

For å få stoffet ordentlig ut i kantene og få den til å bli firkantet, kan du bruke en nål for å "hente" stoffet. Du burde også stryke den en gang, slik at den blir ekstra fin.

Hva syns du om resultatet?
Skrik ut hvis du har noen spørsmål!

- C

  • Annet

Liker

Kommentarer