DIY embellished Peter Pan collar

Nå er det lenge siden et DIY-innlegg her på bloggen! Så i dag skal jeg vise dere, og forklare, hvordan jeg har laget denne Peter Pan kragen med glitter på. Jeg syns den ble kjempefin! Du kan pynte den med hva du vil, og jeg planlegger allerede en med perler, en med stener og en med paljetter :-)

Jeg bruke dette mønsteret som jeg fant på Stoff og Stil sine hjemmesider HER. Print ut mønsteret og klipp ut selve kragen.

Deretter fester du kragen på stoffet du ønsker å bruke. Jeg har bare brukt vanlig bomullstoff, men du kan velge helt selv hva du ønsker å bruke. Klipp ut fire krager, da to og to skal sys sammen.

Så til den vanskeligste delen (spør du meg); sy! Sy to og to krager sammen og deretter vreng de slik at sømmen kommer inni. Husk å la være å sy på et lite område slik at du klarer å vrenge!

Slik ser kragen ut etter at de er sydd sammen og er vrengt. De skal altså ikke sys sammen på midten. Stryk også kragen før du går videre til neste steg.

Kragen skal festes sammen med et skråbånd, som du først fester med knappenåler før du syr det på med symaskin. Dette er det som holder kragen sammen på midten, og som du knyter rundt halsen.

Så begynner det morsomme; pyntingen! Jeg har brukt "all around" lim fra Panduro og glitterflak fra Panduro. Du kan som sagt pynte med akkurat det du vil, og gjerne også vanlig glitter.

Bruk en pensel til å ha lim på hele kragen (èn del av gangen, slik at limet ikke tørker før du har på glitteret) og strø over med glitter. Til slutt vil du få mye overflødig glitter, dette kan du helle tilbake :-)

La tørke i 4 - 10 timer (eventuelt over natten) før du heller av enda mer overflødig glitter.

Og VOILA! Kragen din er ferdig :-D

Jeg vil kombinere denne med t-shirts, strikkegensere og søte kjoler. Dere får se den i et antrekk allerede i dag, så følg med :-) Jeg har som sagt planer om å lage flere, så det kommer enda flere krager på bloggen i løpet av et par uker!

Hva syns du?

- Christina

  • Annet

Liker

Kommentarer