DIY dip dye shorts

De to siste dagene har jeg som dere vet brukt på å lage en shorts. Og endelig er jeg ferdig med den, og jeg har laget en liten guide til dere så du kan gjøre det samme selv! Det er kjempeenkelt, men er veldig tidskrevende.. Håper dere liker guiden!

Utgangspunktet mitt var en helt vanlig, gammel jeans.

Klipp buksen så kort du ønsker. Et lite tips er å la bakdelen være lengre enn fronten. Jeg har klippet min shorts litt oppover, fordi det var sånn form jeg ønsket på den. Husk å måle før du klipper, så du får den lang nok / kort nok! Den feilen gikk jeg på, og på bildet er den noe lang.. Klipp den ca 1 cm lengre enn du ønsker den, da den blir kortere etter "frynsingen".

For å frynse kantene på shortsen, finner du de hvite trådene. Det er de som går tvers over i stoffet, og disse vil du dra til siden med en pinsett. Deretter jobber du deg bare innover, helt til frynsekanten blir så bred som du ønsker. Dette tar virkelig lang tid, så jeg orket rett og slett ikke å lage kanten så bred..

Når du er ferdig med å frynse, kan du begynne å lage hull rundt om på shortsen og gjøre den slitt her og der. For å lage hull, klipper du som vist på bildet, og nå vil du ta tak i de mørkeblå trådene. Bare riv de ut med pinsetten, og du sitter igjen med de hvite trådene. Du skjønner fort hva jeg mener når du ser nøye på stoffet i shortsen din! De mørkeblå trådene er nemlig de som går nedover i stoffet.

Slik blir "hullene". Plasser de tilfeldig rundtomkring på shortsen, og bruk sandpapir for å få en ekstra slitt look her og der.

Slik så shortsen min ut før jeg begynte beklingen. Hull litt her og der, slitte effekter på blant annet toppen av lommene og frynsete kanter.

Nå plasserer du shortsen din i en lite balje med klor. Jeg brukte hele flasken med klor. Sett shortsen oppi, husk at du ikke må ha mer av shortsen oppi enn det du faktisk vil bleke! Kloren trekker også litt oppover i shortsen. La den stå sånn i ca 1 time, før du sjekker. Hvis du er fornøyd med resultatet, tar du den ut og hiver den i vaskemaskinen. La den evt. ligge noe lengre i klor.

Det samme kan du faktisk gjøre med farge, for å lage dip dye shorts med farger i stede for bleking. Tekstilfarge finnes blant annet hos Panduro. Bruk samme metode, men ikke la fargen virke like lenge som kloren. Med de fleste farger trenger shortsen bare noen minutter i fargen!

OSB: klor gjør stoffet veldig svakt, så ikke lag hullene så store som jeg gjorde. Som dere ser, raknet det helt og ja.. Foreløpig kan jeg ikke bruke den sånn, så jeg får prøve å fikse det. Neste gang lager jeg hullene etter at jeg har bleket shortsen :-)

Her ser dere hvert fall resultatet! Jeg er veldig fornøyd, sett bort ifra at den ble ødelagt i vask.. Jeg aner ikke hvorfor den ble litt "flekkete" men jeg syns bare det var kult. Det er veldig individuelt hvordan denim tar til seg bleking, så det er vel derfor I guess :-)

Hva syns du?

  • Annet

Liker

Kommentarer