BSc Psychology @ Middlesex University, year one

Nå er det kanskje mange som allerede er i full gang med å søke på skoler i utlandet? I den anledningen vil jeg fortelle litt om fagene jeg har på Middlesex i år! Jeg har fått spørsmål om jeg kan skrive litt om studiet generelt også, så jeg gjør begge deler i dette innlegget. Jeg går BSc Pscyhology, som er en bachelor of science i psykologi. Denne graden tar tre år i England, og jeg er på mitt først år nå :-)

Foundation Psychology

Dette faget handler stort sett om psykologi generelt. Vi lærer om forskjellige områder innenfor psykologi; individual differences in psychology, developmental psychology, biological psychology (for det meste om hjernen), cognitive psychology, social psychology og psychological disorders. Vi har en 2-timers lecture og en 1-times seminar i dette faget, og skal til sammen levere fem essays. Man må bestå alle essayene for å bestå faget.

Practice and Context

Dette er favorittfaget mitt! Også et psykologifag (selvfølgelig), hvor vi drar linker mellom psykologi og andre ting. Her har vi blant annet hatt om psykologi og religion / spiritualitet, psykologi og kunst, psykologi og internett, psykologi og vitenskap, og mye mye mer! Vi har et nytt tema hver uke, og i dette faget har vi også èn 2-timers lecture og en 1-times seminar i uken. Her leverer vi litt annerledes oppgaver; noe som heter summarise & refelct. Vi har fire av disse i løpet av året, og må også her bestå alle for å bestå faget. I tillegg skal vi levere en carreer portfolio og ha muntlig fremføring i seminaret.

Research Methods and Design in Psychology

Dette faget tror jeg vi alle er enige om at er det vanskeligste og det tørreste. Men det er høyst nødvendig innenfor psykologien, da research faktisk er en utrolig stor del av faget. Her lærer vi forskjellige metoder for å gjøre research, hvordan gjennomføre et eksperiment, hvilke metoder og design man skal bruke. Her har vi èn 1-times lecture og en halvannen times workshop hver uke. Workshopene syns jeg er veldig hjelpsomme, da vi jobber med temaet vi har om og kan få masse hjelp. Det trengs! I dette faget har vi tre prøver, to lab reports (en gruppeoppgave og en individuell) og tre innleveringsoppgaver (sistnevnte er bare er pass/fail). Man må også her bestå alle for å bestå faget.

Psychological Data Analysis

Dette faget er litt annerledes, da vi ikke har noen forelesninger (lectures) i det hele tatt. Vi har to halvannen times økter med lab hver uke, hvor vi jobber ved hver vår mac som står i laben på skolen. Dette faget handler om å analysere data, og går egentlig veldig hånd i hånd med research methods faget. Vi bruker et program som heter SPSS veldig mye, og jobber med det. Dette er vanskelig, men også ganske gøy syns jeg! Mye å holde styr på og mye å kunne, men morsomt når man får det til. Også er det jo litt gøy å analysere data vi selv har hentet, som vi driver med for øyeblikket.

Det er også verdt å nevne at vi ikke har noen eksamener første året på psykologi. Første året teller heller ikke på graden din, men du må bestå året. Neste år derimot, begynner alt å telle og vi har også eksamener.

Alt i alt er jeg kjempefornøyd med studiet. Det er selvfølgelig utfordrende av og til, men det tror jeg alle studieretninger er. Jeg tviler på at noen syns alt er en dans på roser ;-) Til tider blir jeg stresset over hvor mye vi har å gjøre fremover, men når jeg faktisk kommer til de travle ukene, går det overraskende greit. Det handler om å prioritere riktig og få gjort alt til sin tid, så går det mye lettere enn du skulle tro. Jeg er superfornøyd med psykologistudiet på Middlesex, hvert fall!

Lurer du på noe mer om skolen eller studiet? :-) 

 

- C

Liker

Kommentarer