BSc Psychology @ Middlesex - Year Two

God morgen! Beklager for dårlige oppdateringer i går, men jeg stasjonerte meg på biblioteket mellom timene i går og satt der helt til det ble mørkt, så da rakk jeg ikke å ta noen bilder for å oppdatere dere. Denne uken har Thea og jeg som mål og lese mye, og jeg har funnet ut at stilleavdelingen på biblioteket er et genialt sted for meg som sliter med konsentrasjon. Her klarer jeg nemlig å konsentrere meg og jeg fikk gjort masse i går! Nå er jeg på plass igjen og skal være her stort sett i hele dag, så hva passer vel bedre enn et innlegg om fagene mine dette året? Fagene jeg hadde første året kan du lese HER

Developmental Psychology

Dette er mitt nye favorittfag! De fleste fagene dette året har veldig forklarende navn, så det er ikke så mye å forklare egentlig. Det er rett og slett om utvikling fra man er et spedbarn til man blir voksen, i et psykologisk perspektiv. Det er faktisk veldig interessant, og vi er foreløpig på små barn, noe jeg syns er kjempespennende. For meg som har lyst til å jobbe med barn og / eller ungdom sier det seg selv at dette faget er interessant, men jeg tror de fleste liker dette faget. Vi har èn lecture per uke, som er på to timer. Modulen er delt opp i 50% eksamen og 50% coursework. Før jul har vi kun èn oppgave i dette faget, som er en "learning achievement and self-evaluation record" hvor jeg skal skrive om ADHD, som teller 25%. Etter jul har vi èn oppgave; en coursework observation report som teller 25% og skriftlig eksamen som teller 50%. 

Research Methods and Ethics in Psychology

Veldig likt det ene faget jeg hadde i fjor, research methods and design, men dette faget har også litt med hva som er etisk i psykologisk research. Akkurat det er ganske spennende, og faget er helt greit, men det er veldig tørt og til tider kjedelig. "Dessverre" er dette faget utrolig vesentlig innen psykologien, så jeg har full forståelse for at vi må ha det. Vi har èn lecture på èn time hver uke, pluss en labtime på to timer hver uke. I dette faget har vi ingen eksamner, thank God, men to store oppgaver som teller 50% hver. Begge er research reports, en kvalitativ og en kvantitativ, på 2500 ord, noe som egentlig er veldig lite på en sånn rapport. Dissertation (bachelor oppgaven min) siste året skal også skrives som en slik research report, så dette er supergod trening! 

Biological Psychology

Det faget jeg definitivt sliter mest med i år, uff.. Jeg og biologi er ikke venner. Dette er psykologisk biologi, så ikke helt vanlig biologi med andre ord. Vi har blant annet om nervesystemet, gener, evolusjon, hjernen, stress, sykdommer osv. Noe er interessant, men det er utrolig vanskelig, spesielt for meg som ikke har hatt noe særlig biologi før. Vi har en lecture på to timer hver uke i dette faget, samt tre labtimer før jul hvor vi blant annet har prøvd oss på løgndetektor (i går faktisk). Dette faget har jeg bare før jul, og etter jul går modulen over i et eget fag som jeg skriver om da. Vi skal ha en multiple choice question eksamen før jul i dette faget, som teller 30%, samt en worksheet fra den ene labtimen på 20%. 

Social Psychology

Rett og slett sosialpsykologi. Mye av dette er common sense, for å være helt ærlig, men fagspråket er komplisert og det er mange ord og begreper å lære seg. Vi har en lecture på to timer hver uke i dette faget, samt en labtime på to timer hver tredje uke (ca). Dette faget har vi også bare frem til jul, men skal ikke ha eksamen i før i april / mai neste år. Derimot skal vi lage en slags poster (vet ikke stort mer foreløpig, men det er en stor gruppeoppgave) som skal leveres i slutten av dette semesteret. Modulen går over i et annet fag etter jul, i likhet med biologi, som jeg skriver mer om da. 

Det er ingen valgfag dette året heller, så disse fagene har alle som går bachelor i psykologi. Tredje året er det derimot bare valgfag, så det gleder jeg meg veldig til! Jeg er fornøyd med fagene i år, men det er mye mer lesing enn i fjor, til tross for at vi ikke har like mange oppgaver. Derimot er oppgavene mye større, og det er kanskje litt skummelt.. Siden jeg skal ha eksamen i biologi om bare èn måned (!!) konsentrerer jeg meg mest om det faget nå, og tar igjen lesing i de andre etter 10.desember. Puh!

Lurer du på noe mer om studiet mitt eller universitetet jeg går på? 

 

Liker

Kommentarer