American cinnamon rolls

God morgen!

Endelig søndag- den perfekte bakedagen. Er du ikke enig? Derfor foreslår jeg at du setter kursen mot nærmeste søndagsåpne butikk så fort som mulig, for nå skal jeg nemlig komme med en veldig fristende oppskrift som vil smake ekstra godt denne søndagen. Her om dagen bakte jeg amerikanske kanelsnurrer, også kalt cinnamon rolls, fra Manuela sin blogg! Mmmm, de ble supergode, selv om de ikke ble så pene å se på, haha. Enjoy!

Til ca. 20 stk trenger du:

? 2 og en halv dl kremfløte ? 6 ss smeltet meierismør ? 1 pose vaniljesauspulver ? 2 egg ? 1 ss sukker ? 1 ts salt ? 500g hvetemel ? 4 ss varmt vann ? 1 pakke fersk gjær.

Varm opp kremfløten og ha oppi smøret slik at det smelter. Bland gjær sammen med 4 ss varmt vann. Blant vaniljesauspulver, egg, hvetemel, salt og sukker i en bolle. Deretter tilsetter du fløten og smøret, samt gjærblandingen. Elt deigen til den slipper i kantene, helst i maskin da dette er veldig tungt. La deigen heve med et håndkle over til den blir dobbel størrelse, ca 1 time.

Fyll:

? Smeltet smør ? Sukker ? Kanel.

Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen til en stor runding. Del gjerne deigen i to først, da blir den litt mindre og lettere å jobbe med. Pensle med smeltet smør og dryss over sukker og kanel (eventuelt annet fyll du måtte ønske). Rull sammen til en lang pølse og del opp i biter. La disse heve til dobbel størrelse med et håndkle over. Dryss gjerne litt perlesukker over før de stekes på 200 grader i 15 minutter. Yum!

Før servering kan du også ha på litt melis, men jeg foretrekker uten.

Er det flere som bare elsker kanelboller her? Yuuuum, kom deg på butikken og sett i gang med bakingen!

  • Annet

Liker

Kommentarer